Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Lübnan'da korkunç bilanço
ABONE OL

İsrail ordusunun 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybının 20 artarak 2 bin 696'ya yükseldiği bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 2 Mart'tan sonra düzenlediği saldırılara ilişkin ölü ve yaralı sayısını paylaştı.

Buna göre, geride kalan sürede İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 2 bin 696'ya, yaralı sayısı 8 bin 264'e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı, dün açıklamasında, İsrail'in 2 Mart'tan itibaren Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 2 bin 679 kişinin öldüğünü bildirmişti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA BÖLGEDE YAŞANALAR:

16:26 İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 17 artarak 2 bin 696'ya yükseldi.

15:46 Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, İsrail'in işçiler ve kurtarma ekiplerini hedef almasının uluslararası hukuk ve anlaşmaların "açık ihlali" olduğunu belirterek, uluslararası topluma bu duruma karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

13:58 Lübnan'ın güneyinde, ateşkese rağmen İsrail ile Hizbullah arasında çatışma çıktığı belirtildi.

13:45 ABD'nin Beyrut Büyükelçisi Mişel İsa, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın katılımıyla yapılacak olası bir görüşmenin "kayıp ya da taviz" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

12:39 İsrail ordusunun, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti.

12:21 Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, İsrail'in Lübnan'a ateşkese rağmen devam eden saldırılarını durduracak diplomasiyi desteklediklerini belirterek, "Deniz anlaşması ve ateşkes anlaşmasında sonuçlar veren, Lübnan'ın kapasitesini koruyan 'dolaylı müzakere' diplomasisinden yanayız. Doğrudan müzakere ise karşılıksız bir tavizdir, faydasızdır." ifadesini kullandı.

10:37 İsrail ordusunun, Hizbullah'ın elektronik harp yöntemlerine karşı dirençli olan yeni nesil fiber optik güdümlü insansız hava aracı (İHA) tehdidine karşı, yapay zeka destekli ağ fırlatma sistemlerini devreye aldığı belirtildi.

10:11 İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine hava saldırıları başlattığını duyurdu.

09:36 İsrail ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde işgal ettiği bölgeler dışında kalan 4 belde için daha halkı göçe zorlayarak saldırı tehdidinde bulundu.

23:23 Lübnan'ın İran vatandaşlarına vize uygulaması getirmesinin ardından İran da Lübnan vatandaşlarına vize uygulanacağını açıkladı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI VE ATEŞKES

İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti de bu sürede ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart'tan beri İsrail saldırılarında 2 bin 600'den fazla kişinin öldüğünü bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan'da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

Ateşkese rağmen İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını ve ev yıkımlarını sürdürürken, Hizbullah ise ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine saldırılar düzenliyor.