Soykýrýmcý Ýsrail katliama doymuyor! Son 10 günde 487 Filistinli þehit oldu
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 374. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL SALDIRILARINDA SON 10 GÜNDE 487 FÝLÝSTÝNLÝ ÞEHÝT OLDU

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda son 10 günde 487 kiþi þehit oldu, 1831 kiþi yaralandý.

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 374 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeþitli bölgelerinde gerçekleþtirdiði saldýrýlarda 62 kiþinin þehit olduðu, 220 kiþinin yaralandýðý kaydedildi.

Buna göre Ýsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnda son 10 günde 487 kiþi þehit oldu, 1831 kiþi de yaralandý.

Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda þehit olanlarýn sayýsý 42 bin 289'a, yaralý sayýsý da 98 bin 684'e yükseldi.

Enkaz altýnda halen binlerce þehit olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

16:20 Ýsrail'in Gazze'de düzenlediði saldýrýlarda bir gazeteci daha öldü

16:11 Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði hava saldýrýlarýnda 21 Filistinli hayatýný kaybetti, çok sayýda kiþi yaralandý

16:00 Ýsrail ordusunun Lübnan'ýn kuzeyindeki Zgharta bölgesinde Hristiyanlarýn çoðunlukta olduðu Aitou köyüne düzenlediði saldýrýda 18 kiþi hayatýný kaybederken, Ýsrail, 1 yýldýr devam eden çatýþmalarda ilk kez Hristiyanlarýn çoðunlukta olduðu bölgeye saldýrdý

15:24 Hizbullah Ýsrail'in kuzeyinde Hayfa'daki deniz üssü dahil bazý bölgelere füze ve top atýþlarýyla saldýrý düzenlediðini, Lübnan'ýn güneyine sýzmaya çalýþan Ýsrail askerlerinin de püskürtüldüðünü duyurdu.

15:04 Ýtalya'da muhalefet partileri, 5 Yýldýz Hareketi (M5S) ve ana muhalefet konumundaki Demokratik Parti (PD) liderleri, Ýsrail'e yönelik silah ambargosu ve Filistin devletinin tanýnmasýný içeren iki devletli çözüm konusunda Giorgia Meloni liderliðindeki Ýtalyan hükümetine ve Avrupa Birliði'ne (AB) çaðrý yaptý.

14:56 Gazze'deki Saðlýk Bakanlýðý Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berþ, Ýsrail'in bir yýldýr saldýrýlarýný sürdürdüðü bölgedeki durumu anlatýrken gözyaþlarýna hakim olamadý.

14:13 Slovenya Dýþiþleri Bakaný Tanja Fajon, Gazze'deki savaþýn durdurulmasý gerektiðini, sivillerin korunmasý ve insani yardým saðlanmasý için çalýþtýklarýný belirtti.

13:55 Hamas, Ýsrail'in Gazze Þeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüðü soykýrým kapsamýnda Filistinlilere karþý devam eden katliamlarýnýn sorumlusunun ABD yönetimi olduðunu belirtti.

13:42 Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðý, abluka altýndaki Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki hastanelere ilaç ve gýda temini çaðrýsýnda bulundu.

13:08 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nde yerleþim bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda yaralanan 10 çocuk, tedavi ve rehabilitasyon için Slovenya'nýn baþkenti Lübliyana'ya getirildi.

12:40 Ýsrail'in saldýrýlarý altýndaki Gazze Þeridi'ne çocuk felci aþýsýnýn ikinci turunun bu sabah baþladýðý bildirildi.

12:07 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampý'na düzenlediði hava saldýrýlarýnda 2 Filistinli hayatýný kaybetti, 8 Filistinli de yaralandý.

12:02 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda son 10 günde 487 kiþi hayatýný kaybetti, 1831 kiþi yaralandý

11:46 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampý'nda bir gýda daðýtým merkezine düzenlediði topçu saldýrýda 10 Filistinli hayatýný kaybetti, onlarca Filistinli de yaralandý.

11:20 Ýsrail askerleri, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn çeþitli bölgelerine düzenledikleri baskýnlarda en az 50 Filistinliyi gözaltýna aldý

11:06 Amerikalý Japon film yönetmeni Neo Sora, sinema dünyasýnýn Gazze'de yaþananlara yeterince tepki göstermediðini belirterek "Medya kuruluþlarýnýn, kendi çýkarlarýna uyuyorsa soykýrýmý meþrulaþtýrmak ve ayný zamanda siyasi çýkarlar için gerçekliði eðip bükmek konusunda ne kadar suç ortaðý olduklarýný biliyoruz." dedi.

11:05 Birleþmiþ Milletler (BM), Ýsrail'in Gazze Þeridi'nde çocuk felci aþýsý yapýlmasý planlanan bir okulu dün hava saldýrýsýyla vurduðunu bildirdi.

11:03 Ýsrailli vicdani retçi Orion Mueller, Gazze'de açlýðýn silah olarak kullandýðýný belirterek, yaþananlara karþý elindeki tek gücün askere katýlmamak olduðunu söyledi.

10:42 Hamas Siyasi Büro Üyesi Ýzzet er-Riþk, Ýsrail'in, Gazze Þeridi'nde yeni bir Nazi Holokostu gerçekleþtirdiðini belirtti.

09:47 ABD Savunma Bakaný Lloyd Austin, Ýsrail Savunma Bakaný Yoav Gallant'a Birleþmiþ Milletler (BM) Lübnan Geçici Barýþ Gücü (UNIFIL) unsurlarýnýn ve Lübnan Silahlý Kuvvetlerinin güvenliðini saðlamak için gerekli tedbirlerin alýnmasý çaðrýsý yaptý.

09:34 ABD Baþkan Yardýmcýsý ve Demokrat Parti'nin baþkan adayý Kamala Harris, Birleþmiþ Milletler (BM) Dünya Gýda Programý (WFP) tarafýndan Gazze'nin kuzeyine 1 Ekim'den bu yana gýda yardýmýnýn girmediði yönünde yapýlan açýklamaya atýfta bulunarak, Ýsrail'i, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerinin insani yardýma eriþimini kolaylaþtýrmak için daha fazla adým atmaya çaðýrdý.

03:33 Arap Birliði, Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki soykýrýmý, Filistinlileri tehcir etme planlarý doðrultusunda sürdürdüðünü bildirdi.

03:02 Ýsrail'in, Gazze Þeridi'ndeki Aksa Þehitleri Hastanesinin bahçesinde yerinden edilmiþ sivillerin çadýrlarýný hedef almasý sonucu ilk belirlemelere göre 4 kiþi þehit oldu, 40 kiþi yaralandý.

00:48 Gazze Þeridi'nde yerinden edilmiþ Filistinlilerin barýndýðý bir okula düzenlenen Ýsrail saldýrýsýnda, 15'i kadýn ve çocuk olmak üzere en az 22 kiþi hayatýný kaybetti, 80 kiþi yaralandý.

00:14 Hamas, Gazze'de oynayan bir grup çocuðun, Ýsrail ordusu tarafýndan hedef alýnmasýný "korkunç bir suç ve ahlaki bir çöküþ" olarak nitelendirerek, uluslararasý hukuk örgütlerini dava açmaya çaðýrdý.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 42 bin 227 Filistinli öldü, 98 bin 464 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 349'u karadan iþgal sürecinde olmak üzere 731 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 160'ý çocuk 748 Filistinli hayatýný kaybetti.