Soykýrýmcý Ýsrail ordusu Gazze'de cami ve okul bombaladý
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 378. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL ORDUSU, GAZZE'DE 2 CAMÝ VE BÝR OKULU HAVA SALDIRILARIYLA BOMBALADI

Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nde 2 cami ve bir okulu hava saldýrýlarýyla yýktýðý bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiði bilgilere göre, Ýsrail savaþ uçaklarý, Gazze Þeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde 2 camiyi bombalayarak yerle bir etti.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nin orta kesiminde de El-Bureyc Ýlkokulunu hava saldýrýsýyla hedef aldý.

Görgü tanýklarý, Bureyc Ýlkokuluna sýðýnan sivillerin Ýsrail'in bölgeye yönelik aðýr hava bombardýmaný nedeniyle bir süre önce okuldan kaçmak zorunda kaldýklarýný aktardý.

Ýsrail ordusunun, bir yýlý aþkýn süredir bombaladýðý Gazze Þeridi'nde þu ana kadar 814 camiyi yerle bir ettiði belirtiliyor.

Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 42 bin 438 Filistinli þehit oldu, 99 bin 246 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

bÝsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nde 2 cami ve bir okulu hava saldýrýlarýyla yýktýðý bildirildi.

02:22 Filistin, uluslararasý toplumdan, Ýsrail'in Gazze Þeridi ve Batý Þeria'da sivillere yönelik ihlallerini durdurmasýný talep etti.

00:59 ABD Dýþiþleri Bakanlýðýnýn, Hamas lideri Yahya Sinvar'ýn öldürülmesinin, Gazze'de ateþkes için "fýrsat" olduðunu deðerlendirdiði belirtildi.

00:21 ABD Baþkaný Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar'ýn öldürülmesiyle ilgili, "Bu savaþýn sona erme ve esirleri evine getirme zamaný geldi." deðerlendirmesini yaparak Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken'ýn Ýsrail'e gideceðini açýkladý.

00:15 ABD'nin baþkenti Washington'da bir grup Filistin destekçisi aktivist, Gazze'deki kadýnlara yönelik saldýrýlarýna son vermesi için Ýsrail'i protesto ederken Beyaz Saray ve Dýþiþleri Bakanlýðý çalýþanlarýna, megafondan kadýn çýðlýklarý dinletti.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 42 bin 438 Filistinli þehit oldu, 99 bin 246 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 353'ü karadan iþgal sürecinde olmak üzere 740 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 160'ý çocuk 756 Filistinli hayatýný kaybetti.