Soykýrýmcý Ýsrail yalnýzlaþýyor! AB'den Gazze'deki hastane ve okul saldýrýlarýna tepki: Acil ateþkes
ABONE OL

Josep Borrell, sosyal medya hesabý üzerinden yaptýðý açýklamada, "Ýsrail ordusunun Gazze'nin merkezindeki bir hastane ve barýnak görevi gören bir okula düzenlediði yeni saldýrýlarý kýnýyorum. Güvenlik arayan onlarca sivil, korkunç koþullar altýnda öldürüldü ve yaralandý." ifadelerini kullandý.

Borrell, ayrýca "Kitlesel tahliye emirleri, uluslararasý insancýl hukuk ihlalleri ve sivil kayýplarýn göz ardý edilmesi, Ýsraillileri daha güvenli hale getirmeyecek." deðerlendirmesini yaptý.

BM, X resmi hesabýndan bir mesaj paylaþtý.

Mesajda, "Gazze'de bir hava saldýrýsý hastane yerleþkesini hedef aldý. Ýçinde insanlarýn uyuduðu çadýrlar yandý." ifadesi kullanýldý.

"ACÝL ATEÞKES GEREKLÝ"

Saldýrýnýn ayný zamanda BM Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNRWA) okulunu da hedef aldýðý aktarýlan mesajda, buranýn çocuk felci aþýlarý için kullanýlmasýnýn planlandýðý bildirildi.

Mesajda, "Bu yýkýmý durdurmak için acil ateþkes gerekli." vurgusu yapýldý.

ALMANYA'DAN "KORKUNÇ" NÝTELEMESÝ

Almaya Dýþiþleri Bakanlýðý Sözcüsü Sebastian Fischer de Gazze'nin merkezindeki Aksa Þehitleri Hastanesi yerleþkesinde biri çocuk olmak üzere sivillerin yanarak can verdiðinin görüntülendiði saldýrýyla ilgili sorusunu yanýtladý.

Fischer, "Ne yazýk ki bu çatýþma bizi en korkunç görüntüleri görmeye zorluyor." cevabýný verdi.

Sözcü Fischer, Almanya Dýþiþleri Bakaný Annalena Baerbock'un Ýsrail'e yaptýðý ziyaretlerde Ýsrail'e dayanýþmasýný ve desteðini ifade ettiðini ve Ýsrail'in savaþ yöntemlerinin deðiþmesi ve daha hedef odaklý olmasý gerektiðini ifade ettiðini kaydetti.

Ýsrail ordusu, Gazze'nin merkezindeki Aksa Þehitleri Hastanesi yerleþkesinde, yerinden edilmiþ sivillerin kaldýðý çadýrlara saldýrý düzenlenmiþ, saldýrýda biri çocuk ve biri kadýn 4 Filistinli yaþamýný yitirirken, 40 kiþi de çeþitli þekillerde yaralanmýþtý.

Sosyal medyada saldýrýyla ilgili yer alan görsellerde hastane yerleþkesindeki yangýnda bazý kiþilerin alevler içinde kaldýðý, çýðlýklarýn duyulduðu görüntüler paylaþýlmýþtý.

Öte yandan Birleþmiþ Milletler, Ýsrail'in Gazze Þeridi'nde çocuk felci aþýsý yapýlmasý planlanan bir okulu dün hava saldýrýsýyla vurduðunu bildirmiþti.