Soykýrýmcý Ýsrail'den 24 saatte ''3 katliam''... 10 günde 296 Filistinli þehit edildi
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 364. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YE SON 10 GÜNDE DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRILARDA 296 FÝLÝSTÝNLÝ ÞEHÝT OLDU

Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'ne son 10 günde düzenlediði saldýrýlarda 296 Filistinli hayatýný kaybetti, 837 kiþi yaralandý.

Gazze'deki Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 364 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne yaklaþýk bir yýldýr uyguladýðý soykýrýmda son 10 günde 296 Filistinlinin yaþamýný yitirdiði, 837'sinin de yaralandýðý ifade edildi.

Ýsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerinde "3 katliam" gerçekleþtirdiði, bu saldýrýlarda 14 Filistinlinin daha hayatýný kaybettiði, 50 Filistinlinin yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne uyguladýðý soykýrýmda yaþamýný yitirenlerin sayýsýnýn 41 bin 802'ye, yaralý sayýsýnýn da 96 bin 844'e çýktýðý kaydedildi.

Açýklamada ayrýca hâlâ enkaz altýnda ve yol kenarlarýnda ölülerin bulunduðu ancak Ýsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle saðlýk ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaþamadýðý yinelendi.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

17:20 Mýsýr ve Suudi Arabistan, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile uluslararasý topluma, Gazze ve Lübnan'da acil ve kalýcý ateþkes saðlama çaðrýsý yaptý.

17:19 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 17 Filistinli yaþamýný yitirdi.

14:20 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'ne son 10 günde düzenlediði saldýrýlarda 296 Filistinli hayatýný kaybetti, 837 kiþi yaralandý.

13:21 Ýsrail askerleri, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn güneyindeki El-Halil kentinin Beyt Emir beldesine düzenledikleri baskýnda 35 Filistinliyi gözaltýna aldý.

13:21 Dünya Saðlýk Örgütünün (DSÖ) iþgal altýnda bulunan Filistin topraklarýndaki acil durumlar sorumlusu Ayadil Saparbekov, son 1 yýlda Ýsrail'in saldýrýlarý altýnda bulunan Gazze'deki nüfusun yüzde 6'sýndan fazlasýnýn yaralandýðýný veya öldürüldüðünü bildirdi.

11:46 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 9 Filistinli þehit oldu.

11:04 Türkiye genelinde 6 Ekim Pazar günü Filistin'e destek yürüyüþleri düzenlenecek.

11:03 "Filistin Laboratuvarý" kitabýnýn yazarý Antony Loewenstein, savaþlarda yeni silahlarýný ve teknolojisini test edip kullanan Ýsrail'in 9. ya da 10. en büyük silah ihracatçýsý haline geldiðini belirterek "Elbit, IAI ve Rafael gibi büyük Ýsrail savunma þirketlerinden elde edilen son veriler, 7 Ekim'den bu yana birçoðunun karlarýnýn tavan yaptýðýný gösteriyor." dedi.

10:29 Gazze'de gönüllü olarak görev yapan 99 doktor, ABD Baþkaný Joe Biden'a mektup yazarak Ýsrail'in iddialarýnýn aksine, çalýþtýklarý hastanelerde herhangi bir askeri faaliyete þahit olmadýklarýný bildirdi.

09:45 BÝRLEÞMÝÞ Milletler (BM), Dünya Saðlýk Örgütü (DSÖ) tarafýndan 'ölüm bölgesi' olarak tanýmlanan Gazze'deki Þifa hastanesinin yeniden faaliyete geçtiðini duyurdu.

09:10 Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze Þeridi'nde Han Yunus ve Deyr el-Belah kentlerini hedef almasý sonucu en az 3 Filistinli hayatýný kaybetti.

04:31 Fetih Hareketi, Ýsrail'in iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn Tulkerim bölgesine düzenlediði ve 18 kiþinin öldüðü hava saldýrýsý sonrasýnda "gerilimi týrmandýrma" çaðrýsý yaptý.

05:00 Ýsrail savaþ uçaklarýnýn iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampý'ndaki bir kafeye düzenlediði saldýrýda 18 kiþi þehit oldu, çok sayýda kiþi yaralandý.

02:49 ABD'den Gazze'ye gönüllü giden 99 týp uzmaný, bölgede þahit olduklarý insani durum hakkýnda Baþkan Joe Biden ve Baþkan Yardýmcýsý Kamala Harris'e yazdýklarý mektupta, Ýsrail'e verilen desteðin durdurulmasýný istedi.

02:12 G7 ülkelerinin liderleri tarafýndan yayýnlanan ortak açýklamada Orta Doðu'da kötüleþen durumdan derin endiþe duyulduðu belirtilerek, bölgesel aktörlere "sorumlu davranma" çaðrýsýnda bulunuldu. Ýran'ýn Ýsrail'e yönelik askeri saldýrýsýnýn kýnandýðý açýklamada, "Ýsrail'in güvenliðine olan baðlýlýðýmýzý kesin bir dille yineliyoruz" denildi.

00:00 Ýsrail ordusunun katliamlarýný sürdürdüðü Gazze Þeridi'nde son iki günde yerinden edilen Filistinlilerin sýðýndýðý Birleþmiþ Milletler (BM) Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansýna (UNRWA) baðlý 3 okula düzenlediði saldýrýda 21 Filistinli yaþamýný yitirdi.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 41 bin 788 Filistinli þehit oldu, 96 bin 794 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 346'sý karadan iþgal sürecinde olmak üzere 713 askerinin öldüðünü, 4 bin 448 askerinin yaralandýðýný duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 722 Filistinli hayatýný kaybetti.