Soykýrýmcý Ýsrail'den 24 saatte 3 katliam! Gazze'de þehit sayýsý 37 bin 202'ye yükseldi
ABONE OL

Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 250. gününde sürüyor.

ÝSRAÝLÝN REFAH'TA BÝR EVE DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRIDA 8 FÝLÝSTÝNLÝ ÞEHÝT OLDU

Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah ile Gazze kentine yönelik saldýrýlarýnda 1'i çocuk 8 Filistinli þehit oldu.

Filistin resmi ajansý WAFA'nýn haberine göre saðlýk yetkilileri, Ýsrail'in, Refah þehrinin kuzeyindeki En-Nasr Mahallesi'nde bir evi hedef aldýðýný belirtti.

Yetkililer, saldýrýda bir çocuðun öldüðünü, birkaç kiþinin de yaralandýðýný ifade etti.

Öte yandan habere göre, Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze kentinin doðusundaki Þucaiyye Mahallesi'nde bir eve düzenlediði hava saldýrýsýnda 7 Filistinli yaþamýný yitirdi, çok sayýda kiþi de yaralandý.

Uluslararasý Adalet Divanýnýn (UAD) Refah'ta saldýrýlarý durdurma kararýna raðmen Ýsrail ordusunun saldýrýlarý sürüyor.

Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadýn olmak üzere 37 bin 164 Filistinli öldürülmüþ, 84 bin 832 kiþi yaralanmýþtý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

20:20 Bir Yahudi yerleþimci, iþgal altýndaki Doðu Kudüs'te 2 Filistinliyi yaraladý

19:08 Ýsrail, Gazze'ye düzenlediði saldýrýda 5 Filistinliyi öldürdü

17:07 ABD Dýþiþleri Bakaný Anthony Blinken, Hamas Hareketi'nin, ABD Baþkaný Joe Biden'ýn Gazze Þeridi'nde ateþkes anlaþmasýna varýlmasý ve mahkumlarýn deðiþimine iliþkin açýkladýðý öneriye "deðiþiklik teklif ettiðini", bunlarýn bazýlarýnýn uygulanabilir ancak bazýlarýnýn uygulanamaz olduðunu söyledi

17:04 BM, Gazze'de nüfusun yarýsýnýn, yani 1 milyondan fazla kiþinin temmuz ortasýnda ölüm ve açlýkla karþýlaþacaðýnýn öngörüldüðünü bildirdi

15:39 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda hayatýný kaybedenlerin sayýsý son 24 saatte 38 artarak 37 bin 202'ye yükseldi.

15:03 Ýsrail ordusunun Gazze kentine düzenlediði saldýrýda 6 Filistinli hayatýný kaybetti

14:10 Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðý, hastanelerin, saðlýk merkezlerinin ve Gazze kentindeki tek oksijen tankýnýn, yakýt yetersizliðinden ve Ýsrail'in sýnýr kapýlarýný kapalý tutmasý nedeniyle hizmet dýþý kalma tehlikesi altýnda olduðunu duyurdu.

13:47 Avustralyalý maden iþletmecisi milyarder Andrew Forrest, Gazze-Ýsrail sýnýrýna Filistinlilere günde 10 bin ton insani yardýmý ulaþtýrabilecek "güvenli kapý sistemi" inþa edilmesi teklifinde bulundu.

13:35 Yeni Zelanda ve Doðu Timor, Ýsrail'in saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze'de acil ateþkes ilan edilmesi ve insani yardýmýn engelsiz ulaþtýrýlmasý çaðrýsýnda bulundu.

12:08 Avustralya, Gazze'de bulunan siviller için 10 milyon dolar deðerinde ek insani yardým yapacaðýný duyurdu.

11:59 Ýþgal altýndaki Batý Þeria'da Filistinlilerin topraklarýný gasbeden Ýsrailliler, bedevi çobanlarýn bulunduðu bölgeye saldýrarak, barakalarýný yýktý.

11:38 Almanya Eðitim ve Araþtýrma Bakanlýðýnýn, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný protesto eden öðrencilere sahip çýkan akademisyenlere ödenen finansal desteðin kesilip kesilmeyeceðini araþtýrmak için inceleme baþlattýðý bildirildi.

11:10 Norveç'in Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, "Norveç'in, Ýrlanda ve Ýspanya ile ayný dönemde Filistin Devleti'ni tanýmasý bir dönüm noktasý." dedi.

11:10 Hollanda Baþbakaný Mark Rutte, BM Güvenlik Konseyinin Gazze'de ateþkes kararýný memnuniyetle karþýladý ve Ýsrail'e "planý kabul etmesi" çaðrýsýnda bulundu.

10:09 Norveç, Birleþmiþ Milletler Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNRWA)'ya yönelik saldýrýlarýn kabul edilemez olduðunu belirterek Ajansa yönelik desteðini yineledi.

10:34 BM Baðýmsýz Uluslararasý Soruþturma Komisyonu, Ýsrail'i Gazze'de Filistinlileri toplu imha dahil savaþ suçlarý iþlemekle suçladý

09:30 Hizbullah Hareketi'nin, Ýsrail'in kuzey bölgelerine yönelik yoðun bir füze saldýrýsý baþlattýðý belirtildi.

08:46 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah ile Gazze kentine yönelik saldýrýlarýnda 1'i çocuk 8 Filistinli þehit oldu.

05:28 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediði saldýrýda Filistinli bir çocuðun öldüðü, birkaç kiþinin yaralandýðý bildirildi.

04:08 Kolombiya Dýþiþleri Bakaný Luis Gilberto Murillo, Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarýnýn "kabul edilemez" olduðunu belirterek uluslararasý birlik çaðrýsýnda bulundu.

00:57 Hamas'ýn üst düzey isimlerinden Ali Bereke, Filistinli gruplarýn, Gazze Þeridi'nde ateþkes ve esir takasý anlaþmasýna iliþkin Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararýnýn uygulanmasýna yönelik mekanizmalar oluþturmak için arabuluculardan dolaylý müzakere yapmalarýný talep ettiðini söyledi.

00:04 Ýsrailli üst düzey bir yetkili, Hamas'ýn arabuluculara ilettiði cevapla ABD Baþkaný Joe Biden'ýn Gazze Þeridi'nde ateþkes için açýkladýðý taslaðý reddettiðini ileri sürdü.

00:00 Birleþmiþ Milletler (BM), Ýsrail ordusu ve güvenlik güçlerini çatýþma bölgelerinde çocuklara zarar verenler "kara listesine" aldý.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadýn olmak üzere 37 bin 124 Filistinli öldürüldü, 84 bin 712 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 294'ü karadan iþgal sürecinde olmak üzere 646 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 534 Filistinli hayatýný kaybetti.