Soykýrýmcý Ýsrail'den Gazze'de 3 eve hava saldýrýsý: Çok sayýda þehit var
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 369. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL GAZZE ÞERÝDÝ'NDE 3 EVE DÜZENLEDÝÐÝ HAVA SALDIRISINDA 16 FÝLÝSTÝNLÝYÝ ÞEHÝT ETTÝ

Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze Þeridi'nin doðusunda ve orta kesiminde 3 eve düzenlediði hava saldýrýsý sonucu 16 kiþi þehit oldu, çok sayýda kiþi yaralandý.

Filistin resmi ajansý WAFA'nýn haberine göre, Filistin Kýzýlayý'ndan saðlýk görevlileri, Ýsrail ordusuna ait bir savaþ uçaðýnýn Gazze þehrinin doðusundaki Eþ-Þucaiyye Mahallesi'nde Ferhat ailesinin evini hedef almasý sonucu ayný aileden 9 kiþinin þehit olduðunu belirtti.

Saðlýk görevlileri, saldýrýda yaþamýný yitirenlerin evin enkazýndan çýkarýlarak Gazze'deki Ehli Baptist Hastanesi'ne nakledildiðini söyledi.

Ýsrail ordusuna ait bir uçaðýn Gazze Þeridi'nin orta kesimindeki En-Nusayrat Mülteci Kampý'ndaki El-Cemel ailesinin evini bombalamasý sonucu da biri çocuk 3 kiþi þehit oldu, çok sayýda kiþi yaralandý.

Saðlýk görevlileri, saldýrýda þehit olan 3 kiþinin cenazesinin yaný sýra yaralýlarý evin enkazýndan çýkararak kamptaki El-Avde Hastanesi'ne kaldýrdý.

Gazze Þeridi'nin orta kesimdeki El-Bureyc Mülteci Kampý'nda ise Ýsrail savaþ uçaðýnýn El-Halidi ailesine ait evi hava saldýrýsýyla hedef almasý sonucu biri çocuk dört kiþi þehit oldu.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

11:30 Ýsrail'de 130 asker, imzaladýklarý mektupla Tel Aviv yönetiminden Gazze Þeridi'ndeki esirlerin getirilmesi için Hamas ile mutabakata varýlmazsa orduda artýk hizmet vermeyeceklerini açýkladý.

10:27 BM, Ýsrail'in yeniden saldýrýlarýný yoðunlaþtýrdýðý Gazze'nin kuzeyinde 400 bin Filistinlinin mahsur kaldýðýný duyurdu.

05:45 Ýsrail güçlerinin, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn kuzeyinde kuþatma altýna aldýklarý evde bir Filistinliyi gerçek mermiyle ateþ açarak öldürdüðü bildirildi.

05:25 Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze Þeridi'nin doðusunda ve orta kesiminde 3 eve düzenlediði hava saldýrýsý sonucu 16 kiþi þehit oldu, çok sayýda kiþi yaralandý.

05:19 Kolombiya'nýn baþkenti Bogota'da, Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýnýn baþlamasýnýn 1. yýlý ve Filistinlilere yönelik soykýrýmý dolayýsýyla anma programý gerçekleþtirildi.

03:01 Ýsrail'in dün sabahtan bu yana Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 57 Filistinlinin þehit olduðu, çok sayýda kiþinin de yaralandýðý bildirildi.

01:53 Gazze Þeridi'ndeki hükümet, Ýsrail'in, Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki 3 hastaneyi boþaltma yönündeki tehditlerini kesinlikle reddettiðini duyurdu.

01:46 Filistin Sivil Savunma Teþkilatý'ndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye'ye yönelik 4 gündür devam eden saldýrýlarýnda onlarca sivilin katledildiði belirtilerek, "Ýnsanlarýn cesetleri sokaklara saçýlmýþ durumda ve onlara ulaþmak çok zor. Çünkü askerler ambulans ve sivil savunma ekiplerini hedef alýyor" denildi.

01:36 Fransa Dýþiþleri Bakaný Jean-Noël Barrot, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun, Lübnan halkýný Gazze'deki Filistinlilerin yaþadýðý saldýrýlarla tehdit etmesini "provokasyon" olarak nitelendirdi.

00:33 Fransa'nýn baþkenti Paris'te, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnýn sona ermesini isteyen Filistin destekçisi kadýn haklarý savunucularý, Tel Aviv hükümetine silah ambargosu uygulanmasý talebiyle gösteri düzenledi.

00:31 Hamas Hareketi, Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki 3 hastanenin tahliye edilmesi yönündeki uyarýsýný, "sürgün planýný uygulamaya yönelik suç teþebbüsü" olarak nitelendirdi.

00:27 Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüðü, Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin kuzeyinde baþlattýðý geniþ çaplý saldýrýlarýn 4'üncü gününde bölgede katliam yaptýðýný ve uyguladýðý sýký abluka nedeniyle insani durumun çok kötü olduðunu duyurdu.

00:10 Karadað'ýn baþkenti Podgoritsa'da, Ýsrail'in Gazze'de bir yýldýr sürdürdüðü soykýrým protesto edildi ve saldýrýlarda öldürülen Filistinliler anýldý.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 41 bin 965 Filistinli þehit oldu, 97 bin 590 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 349'u karadan iþgal sürecinde olmak üzere 730 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 160'ý çocuk 744 Filistinli hayatýný kaybetti.