Soykýrýmcý Ýsrail'den Gazze'de 3 katliam: Çok sayýda Filistinli þehit oldu
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 365. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YE YOÐUN SALDIRILARINDA 24 FÝLÝSTÝNLÝ ÞEHÝT OLDU

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nde son 24 saatte düzenlediði saldýrýlarda 23 kiþinin þehit olduðu, 66 kiþinin yaralandýðý bildirildi.

Gazze'deki Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nde son 24 saatte gerçekleþtirdiði 3 katliamda 23 kiþinin þehit olduðu, 66 kiþinin yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda þehit olanlarýn sayýsýnýn 41 bin 825'e, yaralý sayýsýnýn da 96 bin 910'a yükseldiði kaydedildi.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

13:57 ABD Baþkan Yardýmcýsý ve Demokrat Partinin kasýmda düzenlenecek baþkanlýk seçimindeki adayý Kamala Harris, Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmý ile Lübnan'a saldýrýlarýna karþý çýkan Amerikalý Müslüman ve Arap temsilcilerle bir araya geldi.

13:22 ABD'nin Ýsrail Büyükelçisi Jack Lew'un, Ýsrail'in sivillere yönelik saldýrýlarýndan haberdar olmasýna raðmen, bu ülkeye silah satýþýnýn onaylanmasý için ABD Dýþiþleri Bakanlýðýna mesaj ilettiði iddia edildi.

13:15 Ýsrail ordusunun, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn El Halil kentinde 25 Filistinliyi gözaltýna aldýðý bildirildi.

12:24 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nin orta kesimindeki bölgelere saldýrý baþlatacaðýný duyurarak buradaki Filistinlerden bir kez daha göç etmelerini istedi.

11:29 Ýsrail ordusunun Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr Balah kentinin batýsýndaki Ahmed el-Kürd Okulu'na düzenlediði saldýrý sonucu ölü ve yaralýlarýn olduðu bildirildi. Okula sýðýnan Filistinliler, saldýrý sonucu oluþan hasarý inceledi.

11:14 Japonya'nýn baþkenti Tokyo'da yüzlerce kiþi, Ýsrail'in Filistin'de yürüttüðü soykýrýma tepki göstermek için protesto yürüyüþü düzenledi. "Nehirden denize özgür Filistin" ve "Acil ateþkes" sloganlarý atan göstericiler, Ýsrail'e soykýrýmýný durdurma çaðrýsý yaptý.

11:05 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nde son 24 saatte düzenlediði saldýrýlarda 23 kiþinin öldüðü, 66 kiþinin yaralandýðý bildirildi.

11:04 Gazze'deki soykýrýmý sürecinde Ýsrail'e koþulsuz destek veren ABD yönetimine sert tepki gösteren Amerikalý Müslümanlar ve Araplar, soykýrýmýn birinci yýlýnda Joe Biden-Kamala Harris yönetiminin kendilerine "ihanet ettiðini" vurguladý.

10:47 Ýsrail savaþ uçaklarýnýn gece boyunca Gazze'nin orta kesimi ve kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin toplu bulunduðu yerlere ve kaldýðý bir çadýr ile bir eve düzenlediði hava saldýrýsýnda biri çocuk 12 Filistinlinin hayatýný kaybettiði bildirildi.

10:03 Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze'nin orta kesiminde yerinden edilen Filistinlilerin kaldýðý bir çadýr ve bir eve düzenlediði hava saldýrýsýnda biri çocuk 4 Filistinlinin hayatýný kaybettiði bildirildi.

09:19 Ýsrail ordusunun Lübnan'ýn kuzeyindeki Trablusþam kentindeki mülteci kampýna gerçekleþtirdiði saldýrýda Hamas'ýn askeri kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý liderlerinden Said Atallah ve 3 aile üyesi, hayatýný kaybetti.

05:29 Birleþmiþ Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, BM tarafýndan insani yardým faaliyetleri için kullanýlan Gazze'deki 3 okulun son 2 gün içinde Ýsrail tarafýndan hedef alýndýðýný belirterek, saldýrýlarda en az 20 kiþinin hayatýný kaybettiðini açýkladý.

01:57 Ýsrail ordusunun, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr Balah kentinde bulunan bir okula düzenlediði saldýrý sonucu aralarýnda çocuklarýn da bulunduðu yaralýlar, kentteki Aksa Þehitleri Hastanesi'ne getirildi.

00:50 Ýsrail'in eylül ayýnda Gazze Þeridi ile iþgal altýndaki Batý Þeria'da gazeteciler ve basýn kuruluþlarý aleyhinde 185 ihlal gerçekleþtirdiði belirtildi.

00:00 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 24 Filistinli þehit oldu.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 41 bin 802 Filistinli þehit oldu, 96 bin 844 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 740 Filistinli hayatýný kaybetti.