Soykýrýmcý Ýsrail'den Gazze'de korkunç plan! Can ve mal kaybýný artýrmak için kullanýyorlar
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 375. gününde sürüyor.

GAZZE'DEKÝ HÜKÜMET: ÝSRAÝL, KUZEYDE CAN VE MAL KAYBINI ARTIRAN SÝLAH VE ARAÇLAR KULLANIYOR

Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yürüttüðü soykýrýmda, bomba yüklü robot ve variller ile "Quadcopter" tipi insansýz hava araçlarý kullanarak büyük can ve mal kayýplarýna yol açtýðý belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü Ýsmail es-Sevabite, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Ýsrail'in kuzeyde yürüttüðü soykýrým kapsamýnda kullandýðý araç ve silahlara iliþkin bilgi verdi.

Sevabite, Ýsrail ordusunun, evlerin arasýnda ve sokaklarda dolaþan uzaktan kumandalý ve bomba yüklü robotlar kullandýðýný, bunlarýn altyapý ve yerleþim alanlarýnda büyük yýkým ve beþeri kayýplara neden olduðunu söyledi.

Robotlarýn yaný sýra su ve deterjan depolamada kullanýlan varil ve tanklarýn içine bomba yerleþtirildiðini kaydeden Sevabite, bu tanklarýn, Filistinliler onlara yaklaþtýðýnda patlatýldýðýný aktardý.

Ýsrail'in ayrýca hareket eden her cisme ateþ açmak için "Quadcopter" tipi insansýz hava araçlarýný, evleri bombalamak için de savaþ uçaklarýný kullandýðýný belirten Sevabite, ölü sayýsýnýn yüksek olmasýna yol açan bu ölümcül araçlarýn kullanýmýnýn, Ýsrail'in Filistin halkýna karþý soykýrým suçlarý iþleme niyetini yansýttýðýný dile getirdi.

Kuzeyde 10 günü aþkýn süredir devam eden saldýrýlarda 350'den fazla kiþinin öldüðünü, yüzlercesinin yaralandýðýný söyleyen Sevabite, Ýsrail ordusunun, ilk yardým ve sivil savunma ekiplerinin saldýrýya uðrayan bölgelere ulaþmasýna da izin vermediðini ve bu nedenle yaralýlarýn ölüme terk edildiðini kaydetti.

Ýsrail'in soykýrýmýnýn sürmesinde ABD, Ýngiltere, Almanya ve Fransa'nýn payý olduðuna deðinen Sevabite, uluslararasý kuruluþlarý bu vahþi savaþý durdurmasý için Ýsrail'e baský uygulamaya çaðýrdý.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

07:12 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin farklý noktalarýna düzenlediði saldýrýlarda 29 Filistinlinin þehit olduðu belirtildi.

05:20 Birleþmiþ Milletler Çocuklara Yardým Fonu (UNICEF), Ýsrail'in Gazze'de hastane bahçesindeki, yerinden edilmiþ Filistinlilerin çadýrlarýný bombalamasýnýn dünyayý derinden sarsmasý gerektiðini belirtti.

02:55 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yürüttüðü soykýrýmda, bomba yüklü robot ve variller ile "Quadcopter" tipi insansýz hava araçlarý kullanarak büyük can ve mal kayýplarýna yol açtýðý belirtildi.

01:40 Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ndeki saldýrýlarýnýn durmasý için uluslararasý taraflarla siyasi temaslarda bulunduklarýný ve uluslararasý toplumun gerçek bir sýnavla karþý karþýya olduðunu belirtti.

00:02 Ýtalya'da, UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta Ýtalya ile Ýsrail milli futbol takýmlarý arasýnda oynanan maç öncesi, Filistin'e destek yürüyüþü gerçekleþtirildi.

00:00 Ýsrail ordusu, iþgal altýndaki Batý Þeria'da 8 saat süren baskýnlarýn ardýndan Cenin kentinden çekildi.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 42 bin 227 Filistinli þehit oldu, 98 bin 464 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 349'u karadan iþgal sürecinde olmak üzere 731 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 160'ý çocuk 748 Filistinli hayatýný kaybetti.