Soykýrýmcý Ýsrail'den insanlýk dýþý kuþatma! Ýlaç ve gýda stoklarý tamamen tükendi
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 383. gününde sürüyor.

GAZZE'NÝN KUZEYÝNDEKÝ EL-AVDE HASTANESÝNDE ÝLAÇ VE GIDA STOKLARI TAMAMEN TÜKENDÝ

Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesinde, Ýsrail'in uyguladýðý kuþatma ve yakýtýn neredeyse tükenme noktasýna gelmesi nedeniyle ilaç ve gýda stoklarýnýn tamamen tükendiði, bunun da yaklaþmakta olan bir insani felaketin habercisi olduðu bildirildi.

Hastane Müdürü Muhammed Saliha, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, hastanedeki duruma iliþkin bilgi verdi.

Saliha, Ýsrail'in 21 Ekim'de hastaneyi abluka altýna almasý nedeniyle tam bir kuþatma altýnda yaþadýklarýný, hastanedeki saðlýk personeli ve hastalarýn hareket edemediðini ve dýþarýdan destek alamadýklarýný ifade etti.

Saliha, "Hayati önem taþýyan bölümleri çalýþtýrmak için gereken yakýtýn neredeyse tükenmesinin yaný sýra ilaç ve gýda stoklarýnýn tamamen tükenmesi nedeniyle hastane ciddi bir týbbi ve gýda malzemesi sýkýntýsý çekiyor. Bu da ihtiyaçlarýn acilen girdirilmemesi halinde gelecek günlerde gerçek bir felaketin habercisidir." diye konuþtu.

Hastanenin çevresinin sürekli hedef alýndýðýný, bunun da yaralýlarýn oraya ulaþmasýný ya da herhangi birinin çýkmasýný imkansýz hale getirdiðini aktaran Saliha, hastanedeki bölümlerin, yeni doðum yapmýþ ve doðum sonrasý bakýma ihtiyaç duyan kadýnlarýn yaný sýra, acil týbbi takibe ihtiyaç duyan hastalarla dolu olduðunu, hepsinin hastanenin içinde sýkýþýp kaldýðýný ve hiçbir þekilde oradan çýkamadýðýný dile getirdi.

Müdür Saliha, Ýsrail ordusunun hastane çevresini sürekli hedef almasý, bombalamasý ve ateþ açmasý nedeniyle Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki durumu "felaket" olarak nitelendirdi.

Saliha, uluslararasý kuruluþlara bu katliam ve soykýrým suçlarýnýn durdurulmasý, hastaneye ilaç, týbbi malzeme ve yiyecek ulaþtýrýlmasý için Ýsrail'e baský yapmalarý çaðrýsýnda bulundu.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

12:03 Ýsrail'in Gazze'deki hava saldýrýsýnda 2 BM çalýþaný öldü

10:11 Ýsrail'in Gazze'nin kuzey ve orta bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 8 Filistinli öldü

09:15 Filistin Saðlýk Bakanlýðý, Ýsrail'in bir yýlý aþkýn süredir Gazze Þeridi'nde yürüttüðü saldýrýlara karþý uluslararasý toplumun müdahalesi ve desteðinin yetersiz kaldýðýný belirterek, en azýndan hayatýný kaybedenler için kefen gönderilmesi çaðrýsýnda bulundu

03:44 Yahudi asýllý Arjantinli ünlü aktör Norman Briski, ülkede düzenlenen Martin Fierro Film Ödülleri gecesindeki konuþmasýnda, "Gazze asla yenilmeyecek." ifadesini kullandý.

03:30 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kasabasýnda bir evi bombalamasý sonucu 2 Filistinli kýz çocuðu yaþamýný yitirdi.

02:39 Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesinde, Ýsrail'in uyguladýðý kuþatma ve yakýtýn neredeyse tükenme noktasýna gelmesi nedeniyle ilaç ve gýda stoklarýnýn tamamen tükendiði, bunun da yaklaþmakta olan bir insani felaketin habercisi olduðu bildirildi.

23:58 Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki ve batýsýndaki saldýrýlarýnda 10 Filistinli hayatýný kaybetti.

23:50 Ýngiltere Baþbakaný Keir Starmer ve Baþbakan Yardýmcýsý Angela Rayner, yakýnlarý Gazze'de bulunan Filistinli Ýngiltere vatandaþý ailelerle bir araya geldi.

23:20 Ýsrail, Gazze Þeridi'nin kuzeyinde 18 gündür ardý ardýna katliam gerçekleþtirerek bölgede yaþayan Filistinlileri göçe zorluyor.

22:26 Ýsrail Savunma Bakaný Yoav Gallant, ABD Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken ile yaptýðý görüþmede, "Ýsrail'in Ýran'a saldýrmasýnýn ardýndan ABD'nin desteðinin son derece önemli" olduðunu söyledi.22:15 ABD Dýþiþleri Bakanlýðý Sözcü Yardýmcýsý Vedant Patel, Gazze'nin topraðýnýn azaltýlmasý ya da Ýsrail tarafýndan tekrar iþgal edilmesini görmek istemediklerini bildirdi.

BM: Ýsrail'in BM'ye yönelik engellemeleri can kaybýna neden oluyor

BM gündemi Gazze'deki insanlýk dramý! Lazzarini'den acil ateþkes çaðrýsý: Halk ölümü bekliyor

Baþkan Erdoðan, Meloni ile görüþtü

  • Gazze Ýsrail saldýrýlarý
  • El-Avde Hastanesi
  • Ýnsani felaket