Soykýrýmcý Ýsrail'den Ýran'da 3,5 saat süren misilleme! Açýklamalar peþ peþe geldi
ABONE OL

Soykýrýmcý Ýsrail ordusu, Ýran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldýrýlar düzenlediðini duyurdu.

Ýsrail ordusundan yapýlan açýklamada, "Ýsrail'e yönelik son aylarda devam eden saldýrýlara yanýt olarak, þu anda Ýran'daki askeri hedeflere hassas saldýrýlar düzenlenmektedir." ifadeleri kullanýldý.

Açýklamada, Ýsrail ordusunun, Ýran ve müttefiklerinden gelen geliþmeleri takip ettiði, hem saldýrý hem savunma açýsýndan tam bir hazýrlýk halinde olduðu belirtildi.

SURÝYE'DE, ÝRAN ÝLE EÞ ZAMANLI PATLAMALAR OLDU

Ýran'ýn baþkenti Tahran'daki patlamalarla eþ zamanlý olarak Suriye'nin baþkenti Þam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiði bildirildi.

Fars Haber Ajansýnýn haberinde, "Siyonist rejimin saldýrýsýnda Tahran'ýn batýsý ve güneybatýsýndaki bazý askeri üslerin hedef alýndýðý görülüyor." ifadelerine yer verildi.

ÝRAN, ÝSRAÝL SALDIRISINA "ORANTILI KARÞILIK" VERECEKLERÝNÝ AÇIKLADI

Ýran'ýn, Ýsrail'in saldýrýlarýna cevap vermeye hazýrlýklý olduðu ve "orantýlý karþýlýk" verileceði bildirildi.

Kaynak, "Önceden belirttiðimiz gibi Ýran, Ýsrail'in saldýrýlarýna cevap vermeye hazýrlýklýdýr. Ýran, herhangi bir saldýrýya karþýlýk verme hakkýný saklý tutar. Ýsrail'in herhangi bir eylemine uygun karþýlýk alacaðýna þüphe yoktur." ifadelerini kullandý.

ÝRAN, ÝSRAÝL'ÝN SALDIRISINDA ÝKÝ ASKERÝN HAYATINI KAYBETTÝÐÝNÝ AÇIKLADI

Ýran, Ýsrail'in saldýrýlarýnda iki askerin hayatýný kaybettiðini duyurdu. Askerlerin hangi bölgede hayatýný kaybettiði bilgisi verilmezken konuyla ilgili detaylarýn daha sonra açýklanacaðý aktarýldý.

Ýþte dakika dakika Ýran ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

13:13 Irak'ta Ulusal Þii Akýmý lideri Mukteda es-Sadr, Ýran'ýn Ýsrail'e yönelik saldýrýsýnýn kýnanmayacak kadar "zayýf" olduðunu belirtti.

12:38 Ýran, Ýsrail'in saldýrýsýna karþý meþru müdafaa hakkýna sahip olduðunu açýkladý.

12:34 Irak hükümeti, Ýsrail'in Ýran'a saldýrýsýný þiddetle kýnadý ve Ýran ile dayanýþma mesajý verdi.

12:21 ABD Savunma Bakaný Lloyd Austin, Ýsrailli mevkidaþý Yoav Gallant ile görüþmesinde ABD'nin Ýsrail'e desteðini yineledi.

12:05 Birleþik Arap Emirlikleri (BAE), Ýsrail'in Ýran'a yönelik saldýrýsýný güçlü bir þekilde kýnayarak, gerilimin devam etmesi ve bunun bölgedeki güvenlik ve istikrar üzerindeki yansýmalarý konusundaki derin endiþesini dile getirdi.

11:19 Ýran, Ýsrail'in saldýrýlarýnda iki askerin hayatýný kaybettiðini duyurdu.

11:00 Ýsrail'de ana muhalefetteki Gelecek Var Partisi lideri ve eski Baþbakan Yair Lapid, Ýsrail'in Ýran'a düzenlediði hava saldýrýsýnda "stratejik ve ekonomik hedefleri vurmamasýnýn hata olduðunu" savundu.

10:43 Suudi Arabistan, Ýsrail'in Ýran'a yönelik saldýrýsýný kýnayarak, bunu "Tahran'ýn egemenliðinin ihlali ve uluslararasý yasa ve normlara aykýrý" olarak nitelendirdi.

08:47 Ýran, ülke genelinde uçuþlarýn yerel saatle 09.00 itibarýyla yeniden baþladýðýný duyurdu.

07:50 Ýranlý yetkili, Ýsrail'in ülkede 20 noktayý hedef aldýðýna dair iddiasýnýn doðru olmadýðýný ve Tahran'da hiçbir askeri tesisin vurulmadýðýný savundu.

07:39 Ýsrail medyasý, gece hava saldýrýsý düzenlenen Ýran'ýn karþýlýk vermesi durumunda ABD'nin Ýsrail'i savunacaðý mesajýnýn Tahran'a iletildiðini bildirdi.

06:40 Ýran, Ýsrail'in Tahran, Huzistan ve Ýlam eyaletlerinde bazý askeri noktalarý hedef aldýðýný, saldýrýlara hava savunma sistemleri tarafýndan baþarýyla karþýlýk verildiðini ancak bazý noktalarda "sýnýrlý hasar" meydana geldiðini duyurdu.

06:26 Ýsrail ordusu Ýran'a yönelik saldýrýlarýn sona erdiðini duyurdu.

05:55 Ýsrail'in stratejik hedeflere hava saldýrýlarý düzenlediðini açýkladýðý Ýran'da, tüm uçuþlarýn iptal edildiði bildirildi.

05:53 Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, Ýran'a düzenlenen hava saldýrýlarýnýn ardýndan güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi.

05:44 Ýran'ýn, Ýsrail'in saldýrýlarýna cevap vermeye hazýrlýklý olduðu ve "orantýlý karþýlýk" verileceði bildirildi.

05:24 Beyaz Saray, ABD Baþkaný Joe Biden'ýn, ulusal güvenlik ekibi tarafýndan Ýsrail'in Ýran'a yönelik "askeri operasyonu" hakkýnda bilgilendirildiðini duyurdu.

05:20 Ýsrail medyasý, ordunun Ýran'da onlarca stratejik hedefi vurduðunu iddia etti.

04:40 ABD'li yetkililer, Ýsrail'in Ýran'a yönelik baþlattýðý saldýrýlarda ABD'nin herhangi bir dahli olmadýðýný bildirdi.

04:34 Ýran'ýn baþkenti Tahran'da þiddetli patlama sesleri duyuldu.

03:36 Ýsrail devlet televizyonu KAN, Ýsrail'in Ýran'a saldýrmadan önce ABD'yi bilgilendirdiðini bildirdi.

03:30 Ýran'ýn yarý resmi haber ajansý Fars, Ýsrail'in Tahran'ýn batýsý ve güneybatýsýnda bazý askeri üsleri hedef aldýðýný duyurdu.

03:14 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), Ýsrail'in "meþru müdafaa" hakký uyarýnca Ýran'da askeri hedefleri vurduðunu bildirdi.

02:57 Ýsrail ordusu, Ýran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldýrýlar düzenlediðini duyurdu.

02:47 Ýran'ýn baþkenti Tahran'daki patlamalarla eþ zamanlý olarak Suriye'nin baþkenti Þam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiði bildirildi.

02:37 Ýsrail ordusu, Ýran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldýrýlar düzenlediðini duyurdu.

02:08 Ýran'ýn yarý resmi haber ajansý Fars, baþkent Tahran'da bazý patlama sesleri duyulduðunu bildirdi.

- ÝSRAÝL'ÝN ÝRAN'A SALDIRISI

Ýran, 1 Ekim'de Ýsrail'e füze saldýrýlarýnda bulunmuþtu. Tel Aviv yönetimi, Ýran'ýn bu saldýrýsýna karþýlýk verileceðini bildirmiþti.

Ýran medyasý, Ýsrail'in, Tahran'ýn batýsý ve güneybatýsýnda bazý askeri üsleri hedef aldýðýný duyurdu. Ýsrail ordusu da Ýran'da askeri hedeflere saldýrý düzenlediðini açýkladý.

Saldýrýlardan birkaç saat sonra Tahran'da þiddetli patlama sesleri yeniden duyuldu. Ýran devlet televizyonu, seslerin Tahran'ýn doðusundan geldiðini, Ýsrail'in saldýrýsýna karþý hava savunma sistemlerinden ateþlenen füzelerden kaynaklandýðýný ve askeri tesislerin "isabet almadýðýný" bildirdi.

Saldýrýlarýn ardýndan Ýran, hava sahasýný ikinci bir duyuruya kadar kapattýðýný bildirdi.

Ýran Acil Durum Merkezi, saldýrýlarda herhangi bir yaralý bilgisinin olmadýðýný kaydetti.

Ýsrail ordusu, Ýran'da bazý askeri tesislere düzenlediklerini saldýrýnýn "baþarýyla tamamlandýðýný" açýkladý.