Soykýrýmcý Ýsrail'den son 24 saatte Gazze'de 4 katliam birden! Þehit sayýsý 38 bin 295'e ulaþtý
ABONE OL

Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 278. gününde sürüyor.

GAZZE'DE ÞEHÝT SAYISI 38 BÝN 295'E ULAÞTI

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda þehit olanlarýn sayýsý son 24 saatte 52 artarak 38 bin 295'e çýktý.

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 278 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeþitli bölgelerinde 4 "katliam" gerçekleþtirdiði, söz konusu saldýrýlarda 52 Filistinlinin daha hayatýný kaybettiði, 208 Filistinlinin yaralandýðý belirtildi.

Gazze'ye saldýrýlarýn baþladýðý 7 Ekim'den beri hayatýný kaybeden Filistinlilerin sayýsýnýn 38 bin 295'e, yaralananlarýn sayýsýnýn da 88 bin 241'e çýktýðý aktarýldý.

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin farklý bölgelerinde sürdürdüðü bombardýmanlarýn büyük yýkýma yol açtýðý vurgulandý.

Açýklamada ayrýca hâlâ enkaz altýnda ve yol kenarlarýnda cesetlerin bulunduðu ancak Ýsrail'in engellemeleri nedeniyle saðlýk ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaþamadýðý yinelendi.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

15:43 Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu,"Ýsrail'in kýrmýzý çizgileri korunduðu sürece" Hamas ile esir takasý mutabakatýna varýlmasýna hazýr olduklarýný söyledi

15:07 Hizbullah saldýrýlarýnda 8 Ekim'den beri 17'si asker 28 Ýsrailli öldü

14:34 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda þehit olanlarýn sayýsý son 24 saatte 52 artarak 38 bin 295'e çýktý.

14:22 Ýsrail Savunma Bakaný Yoav Gallant, Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýný baþlattýðý 7 Ekim 2023'ten bu yana Hamas'ýn askeri kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý mensuplarýnýn yüzde 60'ýnýn öldürüldüðü veya yaralandýðýný iddia etti.

13:17 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýna baþladýðý 7 Ekim'den beri 400'den fazla okul, üniversite ve baðlý binayý bombaladý

12:48 Almanya: Gazze'deki okullara sýðýnan insanlarýn öldürülmesi kabul edilemez

12:48 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki Filistinlerden bölgeyi terk ederek orta kesimde bulunan Deyr el-Belah'a göç etmelerini istedi

12:35 Ýsrail askerleri Batý Þeria'da 12 Filistinliyi gözaltýna aldý

12:29 BM: Gazze'de UNRWA okullarýnýn üçte ikisi vuruldu

11:05 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nde son 4 günde yerinden ettiði Filistinlilerin sýðýndýðý 4 okula saldýrý düzenledi. Bu saldýrýlarda kadýn ve çocuklarýn da aralarýnda olduðu en az 50 Filistinli ölürken çok sayýda kiþi yaralandý.

11:03 Gazze'de soykýrým iþlemekle suçlanan Ýsrail'in en büyük silah tedarikçileri arasýnda ABD'ye ilaveten Almanya, Ýngiltere, Fransa ve Ýtalya gibi Avrupa ülkeleri bulunuyor

11:03 Londra'daki Queen Mary Üniversitesinin araþtýrmasýna göre, Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarý, ilk 120 günde, 26 ülke ve bölgenin yýllýk emisyonundan daha fazla karbon emisyonuna neden olurken yeniden inþa faaliyetlerinin, 135'ten fazla ülkenin yýllýk emisyonunu geçebileceði tahmin ediliyor

11:15 Ýsrail, dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin sýðýndýðý bir okula saldýrý düzenledi. Yetkililerin verdiði bilgiye göre, en az 29 kiþi hayatýný kaybetti. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini saldýrýyla ilgili, "Son 4 günde 4 okul vuruldu. Savaþ baþladýðýndan bu yana Gazze'deki UNRWA okullarýnýn üçte ikisi vuruldu, bazýlarý bombalandý, birçoðu aðýr hasar gördü" dedi.

11:05 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nde son 4 günde yerinden ettiði Filistinlilerin sýðýndýðý 4 okula saldýrý düzenledi. Bu saldýrýlarda kadýn ve çocuklarýn da aralarýnda olduðu en az 50 Filistinli ölürken çok sayýda kiþi yaralandý.

11:01 Ýsrail askerleri Batý Þeria'da biri çocuk 2 Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladý

10:50 Ýsrail ordusu Gazze Þeridi'ndeki çatýþmalarda 1 askerinin daha öldüðünü duyurdu

10:33 Avrupa Birliði (AB) Dýþ Ýliþkiler ve Güvenlik Politikasý Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin Han Yunus kentinde yerinden edilmiþ sivillerin sýðýndýðý okula düzenlediði saldýrýyý kýnadýklarýný belirterek, sorumlularýn hesap vermesi gerektiðini vurguladý.

10:36 Fransa'da Ýslam karþýtlýðý ve Arap dünyasý üzerine çalýþmalarý ile bilinen siyaset bilimci François Burgat hakkýnda sosyal medya hesaplarýnda Gazze ile ilgili yaptýðý bir paylaþým nedeniyle gözaltý kararý verilmesi tepki topladý

09:37 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nde Gazze kenti ve Nusayrat Mülteci Kampý'na düzenlediði saldýrýlarda en az 8 Filistinlinin öldüðü, 20 Filistinlinin yaralandýðý bildirildi.

07:47 Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin Han Yunus kentinde yerlerinden edilmiþ Filistinlilerin sýðýndýðý okulun kapýsýna düzenlediði saldýrýda hayatýný kaybedenlerin sayýsýnýn 29'a çýktýðý açýklandý.

05:59 Mýsýr Dýþiþleri Bakaný Bedir Abdulati, Amerikalý mevkidaþý Antony Blinken ile Gazze Þeridi'nde esir deðiþimi ve ateþkes anlaþmasýna varma fýrsatlarýný görüþtü.

04:12 Brezilya, Ýsrail hükümetinin, iþgal altýndaki Batý Þeria'da yasa dýþý yerleþim yerlerini geniþletme planýný kýnadýðýný bildirdi.

03:33 Suudi Arabistan Dýþiþleri Bakaný Faysal bin Ferhan, "Gazze Þeridi'nde dökülen kanlarýn ve devam eden þiddet eylemlerinin, kalýcý bir çözüme acil ihtiyaç duyulduðunu hatýrlattýðýný" söyledi.

02:00 Filistinli gruplar, Gazze Þeridi'nin çeþitli noktalarýnda Ýsrail güçlerini ve askeri araçlarý hedef alan saldýrýlarda çok sayýda askerin öldüðünü ve yaralandýðýný duyurdu.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi. Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadýn olmak üzere 38 bin 243 Filistinli öldü, 88 bin 33 kiþi yaralandý. Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 324'ü karadan iþgal sürecinde olmak üzere 680 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 571 Filistinli hayatýný kaybetti.