Soykýrýmcý Ýsrail katliamlarýný sürdürüyor: Lübnan aðýr bombardýman altýnda
ABONE OL

Lübnan resmi ajansý NNA'da yer alan haberde, Ýsrail ordusunun, çevre mahallelere düzenlediði yoðun hava saldýrýlarý eþliðinde Sur kentinin Dahira beldesine sýzma giriþimi gerçekleþtirdiði belirtildi.

Sýzma giriþimi sýrasýnda "Ýsrail askerleri ile bölgedeki direniþ gruplarý arasýnda þiddetli çatýþmalar yaþandýðý" ifade edildi.

Öte yandan Ýsrail savaþ uçaklarýnýn baþkent Beyrut'un güneydeki Dahiye'nin Harat Hýreyk ile Hades mahallelerine hava saldýrýlarý düzenlediði belirtildi.

Ýsrail güçlerinin, ülkenin güneyindeki Meys el-Cebel'deki Et-Taraþ Mahallesi'ni yüksek patlayýcýlarla bubi tuzaðý kurduktan sonra havaya uçurduðu ve Bint Cebel bölgesindeki Blida mezarlýðýný da buldozerle tahrip ettiði aktarýldý.

Ýþte dakika dakika Lübnan ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

16:48 Ýsrail ordusu, Lübnan'ýn güneyinden Ýsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Yukarý Celile bölgelerine 100'den faza füze atýldýðýný ve düþen bazý füzelerin yangýnlara neden olduðunu bildirdi.

16:42 Ýsrail güçlerinin Lübnan'ýn güneyindeki Nebatiye kentinde askeri araca düzenlediði saldýrýda 3 Lübnan askeri hayatýný kaybetti.

15:03 Ýran'ýn Beyrut Büyükelçiliðine ait sosyal medya hesabý X'te, "Ýsrail'in Cunye bölgesine düzenlediði dron saldýrýsýnda, Masume Kerbasi adlý Ýranlý kadýn ve eþi hayatýný kaybetti." ifadelerine yer verildi.

14:36 Ýsrail'in, Lübnan'a yönelik düzenlediði saldýrýlar devam ediyor. Ýsrail ordusunun, Lübnan'ýn güneyindeki Kefr Þuba ve Kefr Hamam beldelerine düzenlediði saldýrý sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

14:26 Ýsrail ordusu, Hizbullah'ýn Lübnan'ýn baþkenti Beyrut'taki istihbarat karargâhýný bombaladýðýný, ülkenin güneyine düzenlediði hava saldýrýsýnda da 3 Hizbullah yöneticisinin öldürüldüðünü ileri sürdü.

11:21 Ýsrail ordusunun, Lübnan'ýn güneyine düzenlediði saldýrýlarda 11 kiþinin hayatýný kaybettiði bildirildi.