Soykýrýmcý Netanyahu, UNIFIL'i açýkça tehdit etti
ABONE OL

Netanyahu, yayýmladýðý video mesajla Ýsrail ordusunun hedef aldýðý Lübnan'daki UNIFIL güçlerine iliþkin açýklamada bulundu.

UNIFIL'in Ýsrail'in çekilme "talebine kulak vermesi" gerektiðini savunan Netanyahu, "Ýsrail'in UNIFIL personeline kasýtlý olarak saldýrdýðý iddiasý tamamen yanlýþ" iddiasýnda bulundu.

Netanyahu, Hizbullah'ýn UNIFIL tesislerini ve mevzilerini siper olarak kullandýðýný ileri sürerek, UNIFIL güçlerinin güneye çekilmesi tehdidini yineledi.

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, dün de Ýsrail ordusunun UNIFIL'i hedef almasýnýn ardýndan UNIFIL güçlerinin Lübnan'ýn güneyinden çekilmesi tehdidinde bulunmuþtu.

Pek çok ülke, Ýsrail ordusunun UNIFIL üslerine saldýrmasýndan derin endiþe duyduklarýný dile getirmiþ, Ýsrail'e bu saldýrýlarý hemen durdurmasý çaðrýsýnda bulunmuþtu.

- Ýsrail, UNIFIL'i hedef aldý

UNIFIL, 10 Ekim'de, Ýsrail ordusunun, bir gözlem kulesini hedef almasý sonucu iki barýþ gücü askerinin yaralandýðýný duyurmuþtu.

Dün de Ýsrail ordusu, Lübnan'ýn güneyindeki UNIFIL tesislerine baskýn düzenleyerek, tesisin kapýlarýný tanklarla tahrip etmiþti.

  • Netanyahu
  • UNIFIL