Sri Lanka'da tehlike çanlarý çalýyor! 2-3 gün içinde tükenebilir
ABONE OL

Ani News'in haberine göre, All Ceylon Fýrýn Sahipleri Derneði (ACBOA) yetkilileri, ülkedeki unlu mamul raflarýnýn 2-3 gün içinde boþ kalacaðýný söyledi.

ACBOA Baþkaný NK Jayawardena, yakýt krizi, tüm malzemelerin kýtlýðý ve fiyat artýþý nedeniyle çok yakýnda ekmek kýtlýðý çýkacaðýný belirtti.

Jayawerdana, "Fýrýncýlýk endüstrisinin ciddi tehditle karþý karþýya olduðundan ve yakýt krizi nedeniyle endüstrinin çökeceðini daha önce söylemiþtim." dedi.

Enerji Bakanýný kriz hakkýnda bilgilendirdiðini ancak kendisinden henüz bir yanýt gelmediðini belirten Jayawerdana, "Unlu mamul üretimi temel hizmet kategorisinde yer alýyor. Ancak þu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir þey yapýlmadý." diye konuþtu.

Ülkede mevcut kriz ve istikrarsýz ekonomi nedeniyle, unlu mamul üretiminin yüzde 50'si durmuþtu.

Tarihinin en aðýr ekonomik krizinin yaþandýðý Sri Lanka'da, göstericiler dün Baþbakanlýk konutuna girip binayý ateþe vermiþti.

Protestocular, Devlet Baþkaný Gotabaya Rajapaksa'nýn resmi konutu ve ofisinin bulunduðu yerleþke çevresindeki barikatlarý aþarak konut ve ofise girmiþti.

Yerleþkeye girilmesinin ardýndan Rajapaksa'nýn yerleþkeden ayrýldýðý ve güvenli bir yere götürüldüðü ileri sürülmüþtü.

Devlet Baþkaný Rajapaksa'nýn 13 Temmuz'da istifayý kabul ettiði bildirilmiþti.

- Sri Lanka'daki durum

Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasýnýn ardýndan mart sonunda protestolarýný yoðunlaþtýrmýþtý.

Sri Lanka Baþbakanlýk Ofisi'nin çevresinde 9 Mayýs'ta toplanan göstericiler ile hükümet yanlýlarý arasýnda arbede yaþanmýþ, baþkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çaðrýlmýþtý.

Þiddet olaylarý sonrasý ülke çapýnda sokaða çýkma yasaðý ilan edilmiþ ve hükümet, protestolar sýrasýnda kamu malýna veya baþkalarýna zarar veren herkese ateþ açýlmasý talimatý vermiþti.

Ülke çapýna yayýlan protestolarda aralarýnda iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduðu 8 kiþi hayatýný kaybetti, en az 250 kiþi yaralandý.