Sudan ordusu, Cumhurbaþkanlýðý Sarayý'ndaki HDK güçlerini savaþ uçaðýyla vurdu
ABONE OL

Güvenlik kaynaklarýndan ve görgü tanýklarýndan alýnan bilgiye göre, ordu, nisan ayýndan bu yana HDK güçlerinin elindeki Cumhurbaþkanlýðý Sarayý içerisindeki HDK mevzilerine ilk kez savaþ uçaðýyla bombardýman yaptý.

HDK ise Cumhurbaþkanlýðý Sarayý yakýnýndaki Genelkurmay Karargahýný kuþattýðýný duyurdu.

ABD, Norveç ve Ýngiltere ise Sudan'daki taraflara çatýþmalarýn derhal durdurulmasý çaðrýsý yaptý.

Ordu, Hartum'daki Zýrhlý Birlikler Komutanlýðýna yakýn noktalarda mevzilenen HDK güçlerini yoðun hava bombardýmanýna tuttu.

Üç baþkent olarak bilinen Hartum ile batýsýndaki Umdurman ve kuzeyindeki Bahri kentlerinde yer alan HDK noktalarý da ordunun yoðun top atýþlarýna maruz kaldý.

Sudan ordusu, baþkentin güneyindeki Zýrhlý Birlikler Komutanlýðý civarýndaki HDK mevzilerine dün düzenlediði saldýrýlarda, onlarca HDK mensubunun öldürüldüðünü, 10 askeri aracýn imha edildiðini açýklamýþtý.

Bir süredir iki güç arasýnda baþkentteki stratejik noktalardan Zýrhlý Birlikler Komutanlýðý çevresinde þiddetli çatýþmalar yaþanýyor.

- Çatýþmalar, 100 günü aþkýn süredir devam ediyor

Ordu ile HDK arasýnda baþkent çevresi ve ülkenin batýsýnda yoðun olmak üzere 100 günü aþkýn süredir devam eden çatýþmalarda 3 binden fazla kiþi hayatýný kaybetti, on binlerce kiþi yaralandý, yaklaþýk 4 milyon kiþi yerinden edildi.

  • Sudan ordusu
  • HDK mevzi
  • hava saldýrýsý