Sudan'da topçu bombardýmanýnda 12 sivil öldürüldü
ABONE OL

Sudan'ýn batýsýndaki Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faþir'de bulunan ve aktivistlerden oluþan Faþir Direniþ Komitelerinden yapýlan açýklamada, "Çarþamba günü Faþir þehrinde hayvan pazarýna düzenlenen topçu bombardýmanýnda 12 sivil þehit oldu ve 20 kiþi yaralandý" ifadesi kullanýldý. Açýklamada, bazý ev ve camilere yapýlan saldýrýlarda da sayýsýnýn henüz belirlenemeyen can kayýplarý ve yaralanmalarýn söz konusu olduðu belirtildi.

ÇOCUK ÖLÜMLERÝNDE ARTIÞ

Öte yandan Direniþ Komitelerinden yapýlan baþka açýklamada, þehirdeki tek tedavi merkezi olan beslenme merkezinin hasar görmesinin ardýndan yetersiz beslenen çocuklar arasýnda ölüm sayýsýnda artýþ yaþandýðýna dikkati çekildi.

Ýlaçtaki kýtlýðýna iþaret edilen açýklamada, bu nedenle böbrek yetmezliði ve kronik hastalýklarý olan hastalarýn ölüm riskiyle karþý karþýya olduklarý vurgulandý.

BÝNLERCE KÝÞÝ YERÝNDEN EDÝLDÝ

Birleþmiþ Milletler Uluslararasý Göç Örgütünce (IOM) yapýlan açýklamada, ülkenin güneyindeki Sinnar eyaletinin merkezi Sinca'daki çatýþmalardan ötürü yerinden edilenlerin sayýsýnýn 136 bin 130'a yükseldiði bildirildi.

Sudan ordusu ile Hýzlý Destek Kuvvetleri (HDK) arasýnda Sinnar eyaletinin Sinca, Sinnar ve Dindir þehirlerinde çatýþmalarýn devam ettiði kaydedildi.