Sudan'da yoðun çatýþmalar devam ediyor
ABONE OL

Görgü tanýklarýna göre ordu, baþkentin güneyindeki Þecera Mahallesi'nde bulunan ve stratejik öneme sahip Zýrhlý Birlikler Karargahýna saldýran HDK mensuplarýný aðýr topçu saldýrýsý ile bölgeden çekilmeye zorladý.

Baþkentin batýsýndaki Umdurman kenti sakinleri de "Özel Kuvvetler mensuplarýnýn desteklediði ordu güçlerinin bölgedeki vatandaþlarýn evlerine yerleþmiþ HDK güçlerini çýkarmak için" kentte operasyonlarýný sürdürdüðünü aktardý.

Baþkentin kuzeyindeki Bahri kentinde de taraflar arkasýnda þiddetli çatýþmalar yaþandý. Top seslerinin ve dumanlarýn yükseldiði kentte savaþ uçaklarý yoðun þekilde sorti yaptý.

Silahlý Kuvvetlerden yapýlan açýklamada ise Ordu Komutaný Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ýn gönüllü olarak orduya katýlmak isteyen gençlerin kabulü ve cepheye hazýrlanmasý için askeri bölgelerin komutanlarýna talimat verdiði belirtildi.

Sudan'ýn orta kesiminde üç baþkent olarak adlandýrýlan Hartum, Umdurman ve Bahri kentlerindeki stratejik noktalarýn hakimiyeti için taraflar bir haftadýr yoðun çatýþýyor.