Suriye Milli Ordusu için yeni karar! 29 Mayýs'ta açýldý
ABONE OL

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerinin eðitimi için Savunma Bakanlýðý Harp Okulu açýldý.

Güvenlik kaynaklarýndan edinilen bilgilere göre, 2017 yýlýnda kurulan Suriye Geçici Hükümeti'ne baðlý SMO askerlerinin dönüþtürülmesi ve geliþtirilmesi projesi üzerine yapýlan çalýþmalar tamamlandý. Proje kapsamýnda SMO için modern ve çaðdaþ subaylarýn yetiþtirilmesinin amaçlandýðý Savunma Bakanlýðý Harp Okulu 29 Mayýs 2024'te açýldý. Suriye Geçici Hükümeti ve Suriye Milli Ordusu yetkililerinin katýlýmýyla açýlan, Halep'in Afrin ilçesindeki Harp Okulu'nda ilk aþamada 500 personele modern askeri eðitim verilecek. Bu eðitimlerle SMO'nun çaðdaþ bir sevk ve idare yapýsýna geçiþinin saðlanmasý amaçlanýyor.

Yetiþtirilecek personeller ile Suriye Geçici Hükümeti'ne baðlý silahlý kuvvetlerin merkezi, hukuki ve askeri niteliðinin yükseltilmesi hedefleniyor. Suriye Geçici Hükümeti programý çerçevesinde, Askeri Hukuk ve kolluk görevlerinin de modernize edilmesini kapsýyor.

SURÝYE'NÝN KUZEYÝNDEKÝ SÝVÝLLERÝ KORUMAYA DEVAM

Suriye Milli Ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki bölgeleri rejim ve müttefiklerinden, terör örgütü PKK'nýn Suriye kolu YPG'ye ve diðer terör örgütlerine karþý korumak için Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlýðý'na baðlý Genelkurmay Baþkanlýðý'nýn komutasýndaki üç kolordudan oluþuyor. Suriye Milli Ordusu Afrin'den Resulayn'a kadar yaklaþýk 5 bin kilometrekarelik alanda sivillerin korunmasý için çalýþmalarýný sürdürüyor.

  • Suriye Milli Ordusu
  • Afrin