Suriye'de harp okulu mezuniyet törenine SÝHA saldýrýsý! Onlarca ölü...
ABONE OL

Beþþar Esed yönetiminin haber ajansý SANA'ya göre, Savunma Bakanlýðýna dayandýrýlan haberde, patlayýcý mühimmat yüklü dron ile düzenlenen "terör saldýrýsýnda" onlarca kiþinin öldüðü ve yaralandýðý bildirildi.

Açýklamada, "Saldýrýda, çok sayýda sivil ve askeri personel öldü. Ayrýca onlarca davetli aile ve çok sayýda katýlýmcý öðrenci de yaralandý." ifadesi kullanýldý.

Saðlýk Bakanlýðýnýn yaptýðý açýklamaya göre, saldýrýda ilk belirlemelere göre 80 kiþi öldü, yaklaþýk 240 kiþi yaralandý.

BM: SURÝYE'DE ASKERÝ AKADEMÝYE SALDIRI ÝLE SURÝYE ORDUSUNUN MÝSÝLLEME SALDIRILARI ENDÝÞE VERÝCÝ

Birleþmiþ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, hem Suriye'deki askeri akademi öðrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan saldýrý hem de Suriye ordusunun misilleme saldýrýlarýndan derin endiþe duyduðu bildirildi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basýn toplantýsýnda, konuya iliþkin gazetecilere açýklamalarda bulundu.

Dujarric, Guterres'in, Suriye'nin Humus kentinde askeri akademi öðrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan ve can kaybýna yol açan saldýrýdan derin endiþe duyduðunu aktardý.

"Genel Sekreter, ayný zamanda Suriye ordusunun Suriye'nin kuzeybatýsýnýn farklý yerlerinde düzenlediði misilleme saldýrýlarýndan da derin endiþe duyuyor." diyen Dujarric, ülke genelinde ateþkesin siyasi çözüm için gerekli olduðunu kaydetti.

Dujarric, Guterres'in Suriye'de her türlü þiddeti kýnadýðýný ve taraflara uluslararasý hukuk uyarýnca yükümlülüklerini yerine getirme çaðrýsý yaptýðýný dile getirdi.