Suriye'deki ABD askeri noktalarý SÝHA'lar ile vuruldu
ABONE OL

AA'nýn yerel kaynaklardan edindiði bilgiye göre, ABD güçlerinin konuþlandýðý Koniko ve Ömer gaz sahasýna aidiyeti bilinmeyen silahlý insansýz hava araçlarý (SÝHA) ile saldýrý düzenlendi.

Saldýrýlarda, gaz sahasýnda herhangi bir zayiat olup olmadýðý henüz bilinmiyor.

Fýrat Nehri'nin doðusunda kalan Deyrizor topraklarý, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nýn iþgalinde, il merkezi ve diðer kýrsal bölgeler ise Esed rejimi ve Ýran destekli gruplarýn kontrolünde bulunuyor.

ÝRAN'IN MESAJLARI

Ýran devlet televizyonu, 19 Ekim'de, Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýnýn durdurulmamasý halinde Tahran'ýn "direniþ güçleri" olarak adlandýrdýðý bölgedeki müttefiklerince nasýl saldýrýya uðrayabileceðini anlatan haber yayýnlamýþtý.

Görüntülü haberde, Ýsrail'in kuzeyden Hizbullah, doðudan Irak ve Suriye'deki milis güçlerle, güneyden de Yemen'deki Husiler tarafýndan füzeler ve insansýz hava araçlarýyla eþ zamanlý hedef alýnacaðý harita üzerinde gösterilmiþti.

Ýran, Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarýnýn durdurulmasý için birçok kez en üst düzeyde çaðrýda bulunmuþtu.

Ýran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim'deki bir konuþmasýnda, Ýsrail'in saldýrýlarýnýn devam etmesi halinde "direniþ güçlerinin" harekete geçeceðini söylemiþti.

Dýþiþleri Bakaný Hüseyin Emir Abdullahiyan da 19 Ekim'de yaptýðý açýklamada, çatýþmanýn bölgeye yayýlma ihtimalini dillendirmiþti.

Ýran; Lübnan Hizbullahý, Suriye ve Irak'ta desteklediði milisler ve Yemen'deki Husileri "direniþ güçleri" olarak adlandýrýyor.