Suriye'den Kýrgýzistan'a 99 kadýn ve çocuk geri gönderildi
ABONE OL

CENTCOM'un sosyal medya hesabý X'ten yapýlan açýklamada, "Bu hafta, kuzeydoðu Suriye'deki Hol ve Roj kamplarýndan yerinden edilmiþ 99 kadýn ve çocuk, kendi ülkeleri olan Kýrgýz Cumhuriyeti'ne geri gönderildi." ifadesine yer verildi.

Açýklamada, Kýrgýzistan uyruklu kadýn ve çocuklara "rehabilitasyon desteði saðlandýðý", bu sayede terör örgütü DEAÞ'ýn yeniden canlanmasýnýn önüne geçilmesine yardýmcý olunduðu belirtildi.

2023'te Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nýn iþgalindeki bölgelerde DEAÞ'lý teröristler ve aileleriyle çatýþmalardan kaçan sivillerin tutulduðu Hol ve Roj kamplarýndan yaklaþýk 4 bin 500 kiþinin "kendi topluluklarýna ve ülkelerine" geri gönderildiði kaydedildi.

HOL KAMPI

YPG/PKK, Hol beldesinde Nisan 2017'de kurduðu kampta, Deyrizor'daki terör örgütü DEAÞ üyeleri ve aileleri ile çatýþmalardan kaçan sivilleri tutuyor.

Kampta, örgütün alýkoyduðu siviller, insanlýk dýþý þartlarda barýndýrýlýyor.

BM ve sivil toplum örgütleri, sýk sýk Hol Kampý'ndaki insani durumun giderek kötüleþtiði uyarýsýnda bulunuyor ve DEAÞ militanlarýnýn tutulduðu merkezlere eriþim talep ediyor.

BM'ye göre, 10 bin kiþi kapasiteli Hol Kampý'nda bunun birkaç katý kiþi tutuluyor ve çoðunluðu kadýnlarla çocuklar oluþturuyor.

Hol Kampý'nda, yaklaþýk 50 ülkeden birkaç bin yabancý terörist savaþçýnýn yaný sýra çok sayýda Suriyeli ve Iraklý terörist bulunuyor.