Suudi Arabistan ve Japonya'dan yeni karar
ABONE OL

Suudi Arabistan resmi ajansý SPA'nýn haberine göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Japonya Baþbakaný Kiþida Fumio, video konferans aracýlýðýyla görüþme gerçekleþtirdi.

Görüþmede iki taraf, 7 Ekim 2023'ten bu yana yýkýcý bir Ýsrail savaþýyla karþý karþýya olan Gazze Þeridi'ndeki durumla ilgili geliþmeler ile Ýsrail'in saldýrýlarýný durdurmak, Gazze Þeridi'ne insani yardým ulaþtýrmak ve baðýmsýz Filistin devletinin uluslararasý alanda tanýnmasýna yönelik çabalarý desteklemek için gösterilen gayreti ele aldý.

Ýliþkilerin geliþtirilmesine yönelik fýrsatlar, bölgesel ve uluslararasý geliþmeler ve bunlara yönelik çalýþmalarýn da ele alýndýðý görüþmede, Suudi Arabistan ile Japonya arasýnda ortaklýk konseyi kurulduðu belirtildi.

Ülkesine istikrarlý ham petrol tedariki saðladýðý için Suudi Arabistan'a teþekkür eden Japonya Baþbakaný Kiþida, Suudi Arabistan'ýn küresel petrol piyasasýný istikrara kavuþturmada ve temiz enerji için küresel tedarik zincirlerini desteklemede liderlik rolünü sürdürmesini arzuladýðýný dile getirdi.

Veliaht Prens Bin Selman da ülkesinin Japonya'ya ham petrol tedarik etmeyi sürdürme konusundaki kararlýlýðýný vurgulayarak, ülkesinin temiz enerji de dahil olmak üzere diðer alanlarda Japonya ile iþbirliðini geliþtirmeyi arzuladýðýna iþaret etti.