Suudi Arabistan'ýn MBC televizyon kanalýnýn Irak'taki yayýn lisansý 'Sinvar ve Heniyye' gerekçesiyle iptal edildi
ABONE OL

Irak haber ajansý INA'nýn haberine göre, Irak Medya ve Ýletiþim Baþkanlýðý, Irak'taki MBC kanalýnýn lisansýný iptal etme kararý aldý.

Baþkent Baðdat'ta Þii milis yapýlarý destekleyen bir grup, Þii milis liderlerin yaný sýra Ýsrail saldýrýsýnda hayatýný kaybeden Hamas lideri Sinvar'ý ve Ýsmail Heniyye'yi "terörist" olarak nitelemesinin ardýndan MBC'nin binasýný basmýþtý.

BÝNADAKÝ MALZEMELERE ZARAR VERÝLDÝ

Þii milis liderlerinden Ebu Mehdi Mühendis ile Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Hamas liderleri Heniyye ile Sinvar'ý "terörist" olarak tanýmlayan yayýný protesto eden grup, binadaki bazý malzemelere zarar vermiþti. Gruptakiler, binanýn dýþ kapýsýný da ateþe vermiþti.

HAMAS'TAN TEPKÝ

Hamas, Ýsmail Heniyye ve Yahya Sinvar ile bazý þahsiyetlerin Ýsrail'e karþý eylemlerini terörizm olarak tanýmlayan Suudi Arabistan merkezli MBC kanalýna tepki göstermiþti.

Hamas'tan yapýlan yazýlý açýklamada, "Filistin halký, bir yýlý aþkýn süredir siyonist varlýk ve terörist ordusunun benzeri görülmemiþ bir soykýrým savaþý ve terör saldýrýsýna maruz kalýrken, Arapça yayýn yapan MBC adlý bir kanal, karanlýk ve kýþkýrtýcý bir rapor yayýnlayarak direniþ hareketini ve liderlerini hedef alýyor ve Filistin direniþinin iþgalciye karþý eylemlerini terörizm olarak nitelendiriyor. Bu, direniþi ve sembollerini þeytanlaþtýrmaya çalýþan siyonist propagandayla örtüþen ahlaki bir çöküþtür." ifadelerine yer verilmiþti.

Açýklamada ayrýca kanaldan yayýnla ilgili özür dilemesi istenmiþti.