Suudi Arabistan'ýn yeni kralý Salman Bin Abdülaziz el-Suud oldu
ABONE OL
Suudi Arabistan Kraliyet divaný, Selman Bin Abdülaziz'i yeni Kral olarak ilan etti.. Veliaht olarak da Mukrin bin Abdülaziz'i açýkladý
 
Yeni Suudi Kralý: Salman Bin Abdülaziz el-Suud
 
YENÝ KRAL: SALMAN BÝN ABDÜLAZÝZ EL-SUUD KÝMDÝR
 
Salman bin Abdülaziz el-Suud, Suudi Arabistan Savunma Bakanlýðý ve eski Riyad Bölgesi valisi görevlerini yürütüyordu. Prens Salman olarak tanýnýyor.
 
Prens Salman, 31 Aralýk 1935 tarihinde, Suudi Arabistan'ýn Riyad þehrinde, bir Suudi Ailesi üyesi olarak dünyaya geldi. Babasý ülkenin kralý Abdullah bin Abdül Aziz, annesi ise Hessa el Sudairi'dur. Kralýn 25 oðlundan biridir.
 
Prens Salman, kraliyet çocuklarýna eðitim veren Prens Okulu'na gitti. Orada eðitim aldý. Sonra mezun oldu ve politikaya atýlmaya baþladý.
 
Salman bin Abdülaziz el Suud'un siyasi deneyimi ve yükseliþi 1950'li yýllara dayanýr. Suudi Ailesi Konseyi Baþkaný olmuþtur. Bunun yanýnda önemli devlet hizmeti gerçekleþtirir; Riyad'ýn belediye baþkanlýðýný ve valiliðini üstlenir. En çok görev süresi Riyad Bölgesi Valisi olduðu zamanda olmuþtur. Tam 48 yýl sürmüþtür. Ardýndan o görevi býrakmýþ ve 5 Kasým 2011 tarihinde savunma bakaný olmuþtur. Kardeþi ve kralýn seçtiði veliaht olan, Nayif bin Abdülaziz el Suud vefat edince veliahtlýk ona devredilmiþtir.