Tareck El Aissami istifa etti
ABONE OL

Twitter hesabýndan açýklamalarda bulunan El Aissami, yolsuzluk iddialarýnýn aydýnlatýlmasýna yardýmcý olmak amacýyla görevi býraktýðýný belirterek, "Bu sürece tam destek olmak ve eþlik etmek amacýyla Petrol Bakaný olarak istifamý sunmaya karar verdim." ifadesini kullandý.

El Aissami, Devlet Baþkaný Nicolas Maduro'ya baðlýlýðýný vurgulayarak, "Ayný þekilde devrimci bir siyasetçi olarak, Devlet Baþkanýmýz Nicolas Maduro'nun üstlendiði bu kutlu mücadeleye destek olmak için kendimi PSUV liderliðinin emrine adýyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

Venezuela Birleþik Sosyalist Partisi Baþkan Yardýmcýsý Diosdado Cabello da basýn açýklamasýnda, söz konusu yolsuzluk olduðunda kim olursa olsun herkesle yüzleþeceklerini söyledi.

Cabello, "Yolsuzluða karþý mücadelede saklanacak hiçbir þeyimiz yok. Devrim, bu sahtekarlýða karþý savaþmak zorundadýr. Chavez ve Maduro hükümetlerinin yolsuzluða karþý gösterdiði mücadele hiçbir dönemde bu kadar etkili olmadý." þeklinde konuþtu.

Devlet kanalý VTV'nin haberine göre, dün Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Polisi, Ulusal Kripto Varlýklarý Müfettiþliði (SUNACRÝP) eski Baþkaný Joselit Ramirez'in yaný sýra iki yargýç ve bir belediye baþkaný PDVSA'ye yönelik yolsuzluk soruþturmasý kapsamýnda gözaltýna alýnmýþtý.

El Aissami, 28 Nisan 2020'de Devlet Baþkaný Maduro tarafýndan ülkenin petrol bakaný olarak atanmýþtý.