Tatar, Cengiz Aytmatov'un kabrini ziyaret etti
ABONE OL

Tatar, Kýrgýzistan'ýn baþkenti Biþkek'e 25 kilometre mesafede Tanrý Daðý eteklerindeki Taþ Döbö köyü yakýnlarýnda Aytmatov'un kabrinin de yer aldýðý Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anýt Kompleksi'ne ziyarette bulundu.

Kompleksteki Kýrgýzlarýn Rus Çarlýðý dönemindeki yönetime karþý isyanda hayatýný kaybedenlerin anýsýna yaptýrýlan anýtý gezen Tatar, Stalin rejimince katledilen Kýrgýz aydýnlarýn ve Aytmatov'un kabrinde dua etti, çiçek býraktý.

Tatar, Biþkek'teki temaslarý kapsamýnda, Türkiye'nin yatýrýmlarý olan Kýrgýzistan-Türkiye Dostluk Hastanesi'ni ve Biþkek Maarif Kompleksi'ni ziyaret etti.

Beraberindeki heyet ile birlikte Tatar'a, Kýrgýz göçebe kültürünün yaþatýldýðý Supara Etno Kompleks'te Kýrgýz mutfaðýndan ikramlar sunuldu, Kýrgýz müzik ve folkloru tanýtýldý.

Tatar'a, Bayýndýrlýk ve Ulaþtýrma Bakaný Erhan Arýklý, Türkiye'nin Biþkek Büyükelçisi Ahmet Sadýk Doðan, KKTC Ankara Büyükelçisi Ýsmet Korukoðlu, KKTC Biþkek Temsilcisi Mehmet Davulcu, Kýrgýzistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, TÝKA Biþkek Program Koordinatörü Mehmet Bodur ve KKTC Cumhurbaþkanlýðý temsilcileri de eþlik etti.