Tatar: Türkiye'nin KKTC'nin tanýnmasý için yaptýðý çalýþmalar fevkalade önemlidir
ABONE OL

Tatar, Ankara'da Türk Dünyasý Mühendisler ve Mimarlar Birliði'ne (TDMMB) ziyarette bulunarak TDMMB Baþkaný ve Mamak Belediye Baþkaný Murat Köse ile de bir araya geldi.

Kendisinin onursal baþkan olarak kabul edilmesi dolayýsýyla TDMMB'ye teþekkür eden Tatar, bu adýmlarýn ve Birliðin çalýþmalarýnýn KKTC'yi tanýtma yolunda fevkalade önemli olduðunu vurguladý.

Tatar, anavatan ve garantör ülke Türkiye'nin KKTC'nin yeni siyasetini tam anlamýyla savunduðunu iþaret ederek "Türkiye'nin kurum ve kuruluþlarý, kamuoyu ve halkýnýn KKTC'nin artýk dünyada kabul görmesi için yaptýðýnýz çaðrýlar ve çalýþmalar bizler için fevkalade önemlidir. Kýbrýs Türk halký bunu hak etmektedir." dedi.

Ýki devletli, milli, herkesin kabul ettiði ve ulusal çýkarlar bakýmýndan olmasý gereken bir siyasetin milli siyaset haline geldiðine dikkati çeken Tatar, Kýbrýs Türk halkýnýn kendi bekasý ve güvenliði, ayný zamanda Türkiye'nin kendi güvenliði bakýmýndan fevkalade olumlu bir geliþme olarak bu siyasetin yerini bulduðunu belirtti.

Tatar, küresel izolasyona raðmen KKTC'ye yeni fýrsatlar açýlmasýnýn ve Türk Devletleri Teþkilatýnda (TDT) gözlemci üye statüsünün KKTC'ye yeni kapýlar açtýðýnýn önemini vurgulayarak TDMMB'nin de çalýþmalarýnýn ve projelerinin KKTC'nin geliþmesi için önem arz ettiðini söyledi.

TDMMB'nin çalýþmalarýnýn deðerli olduðunu ifade eden Tatar, bu proje ve çalýþmalarýn Türkiye, KKTC, diðer Türk devletleri ve dünyanýn çeþitli ülkelerinde yaþayan Türk akraba topluluklarý için de umut olacaðýný dile getirdi.

"KIBRIS BÝZÝM MÝLLÝ MESELEMÝZ"

TDMMB Baþkaný ve Mamak Belediye Baþkaný Köse, TDMMB Genel Kurulunun ardýndan yeni yönetim kuruluyla çalýþmalara baþladýklarýný belirterek, KKTC Cumhurbaþkaný Tatar'a TDMMB Onursal Baþkanlýðý tekliflerini kabul etmesi nedeniyle teþekkür etti.

Köse, TDMMB'nin Türk dünyasýnýn birlik ve beraberliði yolunda hizmet etmeyi kendine ilke edinmiþ uluslararasý bir STK olduðunu, 36 ülkedeki temsilcilikleriyle mühendislik ve mimarlýk alanýnda faaliyet gösteren uluslararasý STK'ler arasýnda Türk dünyasýnýn en etkin otoriteleri arasýnda yerini aldýðýný ifade etti.

TDMMB'nin faaliyet ekseninin özellikle Kaþgar'dan Endülüs'e kadar uzanan Türk-Ýslam coðrafyasý olduðunu aktaran Köse, temsilcilerin olduðu ülkelerde Türk dünyasý ve akraba topluluklardan gelen bilim insanlarý ve seçkin kuruluþlarýn katýlýmýyla bugüne kadar birçok etkinlik düzenlediklerini aktardý.

Köse, 2 Ekim'de KKTC'ye gerçekleþtirdikleri ziyarette kendilerini kabul ettiði için Tatar'a teþekkür ederek "TDMMB olarak Kýbrýs bizim milli meselemizdir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan, Birleþmiþ Milletler toplantýsýnda dünya toplumlarýna çaðrýda bulunarak KKTC'nin baðýmsýzlýðýný tanýmaya davet etmiþtir. Bu önemli çaðrýnýn tüm dünyada yanký bulmasý ve süreçle KKTC'nin baðýmsýzlýðýnýn tanýnmasý hepimizin ortak beklentisidir." diye konuþtu.

TDMMB

2002'de Tüm Mühendisler Birliði olarak kurulan ve 2011'de "Türk Dünyasý Mühendisler ve Mimarlar Birliði" unvanýyla uluslararasý sivil toplum teþkilatý statüsü kazanan TDMMB, Türk dünyasý ve akraba topluluklarýyla özellikle mühendislik ve mimarlýk alanýnda mesleki faaliyetleri kolaylaþtýrmayý, meslek ve ülke menfaatleriyle ilgili iþlerde kamu ve diðer kuruluþlarla iþbirliði yapýlmasýný saðlamayý ve ülkelerin kalkýnmasýna katký vermeyi amaçlýyor.