Terör örgütü PKK, Halep'te 14 yaþýndaki çocuðu kaçýrdý
ABONE OL

Muhalif Kürt grup "Baðýmsýz Kürt Rabýtasý" Sözcüsü Redor el-Ahmed, AA muhabirine, Münbiç ilçesinden 14 yaþýndaki S.M'nin PKK/YPG'li teröristlerce kaçýrýldýðýný söyledi.

Teröristlerin, kaçýrdýklarý çocuklarýn aileleriyle iletiþim kurmalarýný engellediðini hatýrlatan Ahmed, kaçýrýlan veya alýkonulan çocuklar ile gençlerin, silahlý eðitim için sözde eðitim kamplarýna götürüldüðünü belirtti.

Ahmed, terör örgütü PKK/YPG'nin, yýlýn baþýndan bu yana Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde iþgal ettiði bölgelerde silahlý kadrosuna katmak için en az 30 çocuðu kaçýrdýðýný kaydetti.

- 2022'de 1200'den fazla çocuðu kaçýrarak silahlý kadrosuna kattý

Birleþmiþ Milletlerin (BM) 2022'ye iliþkin "Yýllýk Silahlý Çatýþmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantýsý SDG ve YPG'nin, 1200'den fazla çocuðu kaçýrarak savaþmaya zorladýðý açýklanmýþtý.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki deðerlendirmesinde, "Çocuklarýn HPG/PKK tarafýndan asker olarak kullanýlmasýndan son derece endiþeliyim. Onlarý, çocuklarý asker olarak ve farklý amaçlar için kullanmayý sonlandýrmaya ve saflarýndaki tüm çocuklarý serbest býrakmaya davet ediyorum." ifadesini kullanmýþtý.

  • terör örgütü
  • kaçýrma
  • kuzey Suriye