Terör örgütü PKK/YPG'nin korsan seçim planýna aþiretlerden sert tepki
ABONE OL

Suriye'nin kuzeyinde 8 yýl önce topraklarý PKK/YPG tarafýndan iþgal edilen Münbiçliler, terör örgütünün, iþgalindeki bölgelerde düzenlemeyi planladýðý sözde yerel seçime karþý çýkýyor ve bunun ülkenin bölünmesini amaçladýðý görüþünde.

Nüfusunun yüzde 99'u Araplardan oluþan Münbiç'in ilçe merkezi, belde ve köyleri, 2016'da ABD'nin desteðiyle terör örgütü PKK/YPG tarafýndan iþgal edildi.

PKK/YPG'lilerin Münbiç'i terk edeceði sözünü veren ABD ise taahhütlerini yerine getirmedi.

Ýþgal altýndaki topraklarda terör örgütünün "vergi" adý altýnda dayattýðý haraç, zorla silah altýna alma, çocuklarý kaçýrma ve uyuþturucuya alýþtýrma yöntemlerinden kaçan siviller, Türkiye sýnýrýna göç etti.

Yerlerinden edilen Münbiçliler, AA muhabirine, terör örgütünün Haseke, Rakka, Deyrizor illeri ile Halep kýrsalýnda iþgal ettiði bölgelerde 11 Haziran'da düzenleyeceði sözde yerel seçim planýyla Suriye'yi bölmeyi amaçladýðýný belirtti.

PKK/YPG iþgalinden kaçarak Cerablus ilçesine göçmek zorunda kalan Abdulrahim Ömer, "SDG olarak adlandýrýlan bu yapý, Münbiç halkýný hiçbir þekilde temsil etmiyor. Münbiç'e girerek ifade özgürlüðünü ve haklarýn kullanýmýný kýsýtladý, kendisine baðlý kiþileri kullanarak terörist ve ayrýlýkçý gündemlerini uyguladý." diye konuþtu.

Halkýn kabul etmediði terör örgütünün, halk ve Münbiç için yapýlacaðýný öne sürdüðü sözde seçimler düzenlemeye çalýþtýðýna dikkati çeken Ömer, "Bu seçimler, Münbiç halký için sadece bir oyun. Münbiç içindeki ve zorla göç ettirilen halk tarafýndan kabul edilmeyecek. Yine ayný þekilde, bu yapýnýn hizmetinde olan görünüþte Münbiçli kiþiler, sadece bu aþýrý terörist ve ayrýlýkçý partinin çýkarlarýna hizmet edecek." þeklinde konuþtu.

Ömer, "Bu yapý, ülkenin demografisini deðiþtirmeye çalýþan dýþ gündemlere hizmet edip gençleri uyuþturucuya bulaþtýrarak yozlaþtýrmaya çalýþýyor. Bu gerçekler doðrultusunda bizler, Münbiç'in dýþýna sürgün edilen halk, bu sahte seçimleri ve bu yalanlarý reddediyoruz. Münbiç halký, bu tiyatroyu reddediyor ve bu terörist partiyi, sadece çocuklarý ve kadýnlarý askere alan, halklarý yozlaþtýran ve ahlaki deðerlere savaþ açan bir yapý olarak tanýmlýyor." ifadelerini kullandý.

Abdulrahim Ömer, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Biz, Münbiç'in sürgündeki evlatlarý olarak, zorla çýkarýldýðýmýz topraklarýmýz ve ülkemiz için insan haklarýný savunan ve barýþý destekleyen tüm toplumlardan bu terörist partinin Münbiç'ten çýkarýlmasýný talep ediyoruz. Bu, sadece benim deðil tüm özgür Suriye halkýnýn ve özellikle Münbiç halkýnýn sesidir."

- "BU SEÇÝMLER, SURÝYE'YÝ BÖLMENÝN SENARYOSUDUR"

Münbiç'in kuzeyindeki Þuyuk köyünden göç etmek zorunda kalan Þevvak Assaf da "10 yýldýr topraklarýmýzdan uzaktayýz. Yaklaþýk 350 yýldýr yaþadýðýmýz topraklardan 10 yýl önce terör örgütü PKK'nýn zorlamalarý sonrasý çýktýk. Hemen yaný baþýmda evim, topraklarým ama gidemiyorum." dedi.

Örgütün sözde seçim çalýþmalarý yaptýðýný öðrendiklerini belirten Assaf, "Bu seçimler, Suriye'yi bölmenin senaryosudur. Bu bölgeler, Arap bölgeleridir. Bu yapýlan, tüm dünya siyasetine, hukukuna aykýrýdýr." ifadelerini kullandý.

Assaf, "Çadýrlarda yaþýyoruz. Topraklarýmýz gasbedilmiþ durumda. Kimse bu konuda bir þey yapmýyor. Çocuklarýmýz, kadýnlarýmýz dönme umuduyla yaþýyor." diyerek, mutlaka bir gün zorla çýkarýldýklarý topraklarýna geri döneceklerine inandýklarýný vurguladý.

- "SEÇÝMLER, SURÝYE'NÝN PARÇALANMASI ÝÇÝN BÝR GÝRÝÞÝMDÝR"

Münbiçli Abdülatif Hamo da "Yaklaþýk 10 yýl önce örgüt tarafýndan topraklarýmýzdan, evimizden çýkarýldýk. Bu 10 yýl içinde birçok kez geri dönmeye çalýþsak da Arap kökenli olduðumuz için bizi kabul etmediler." þeklinde konuþtu.

"Örgüt, evleri yýktý, yaktý. Metrelerce uzaktayýz ama gidemiyoruz. Bizim Kürtlerle problemimiz yok, bizi birbirimizden ayýran Kandil teröristleridir." diyen Hamo, þunlarý kaydetti:

"Örgütün sözde seçimler yapacaðýný duyduk. Bu, Suriye'nin parçalanmasý için bir giriþimdir. Suriye, tüm etnik kökenleriyle tek bir devlettir. Suriye'nin bölünmesi üzerine yýllardýr çalýþan Kandilli teröristlerin ilk icraatý seçim çalýþmasý yapmak oldu."

Ýþgal edilen topraklarýn asýl sahipleri olduklarýnýn altýný çizen Hamo, "Araplarý evlerinden çýkarttýlar, göç ettirdiler. Farklý ülkelerden yabancýlar getirip topraklarýmýza yerleþtirdiler. Suriye'nin kuzeyinde devlet kurma planýný harekete geçirmeye çalýþýyorlar. Biz, bu topraklarýn sahipleri olarak örgütün yaptýðý bu seçimleri kabul etmiyoruz." diye konuþtu.

Hamo, "Kandil'den gelen teröristler burada bir devlet kurmak istiyor. Suriyeli bile deðiller. Suriyeli Kürtler, Araplar, Dürziler ve Sünniler, hiçbir þekilde ülkenin parçalanmasýný istemiyor. Suriye'nin tek bir devlet olarak kalmasýný istiyorlar." ifadelerini kullandý.

  • PKK/YPG
  • Münbiç
  • terörist parti