TÝKA Afganistan'da yetimhane yenileyerek yetimlerin ihtiyaç duyduðu malzemeleri temin etti
ABONE OL

TÝKA Herat Ofisinin yapýlan açýklamasýna göre, 80 çocuðun barýndýðý yetimhane binasýnýn fiziki þartlarý iyileþtirildi ve yetimlerin ihtiyaç duyduðu malzemeler temin edildi.

Buna göre, yetimhane binasýnýn duvarlarý boyandý, çatý, tuvalet, banyo, kapý ve pencereler ile elektrik ve su tesisatý onarýlarak yenilendi.

Çocuklar için voleybol sahasý yapýlarak, yetimhaneye çok sayýda mutfak ve temizlik malzemesi ile yatak, yastýk, ranza, örtü setleri, dolap, projeksiyon cihazý, çamaþýr makinasý, masa ve sandalye hibe edildi.

Yetimhanenin teslimi dolayýsýyla düzenlenen törene TÝKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, Badgis Vali Yardýmcýsý Gulam Muhammed Muhammedi, Badgis Çalýþma ve Sosyal Ýþler Müdürü Molla Torcan Hadimi ile yetkililer katýldý.

TÝKA Herat Ofisi Koordinatörü Deniz yaptýðý konuþmada, bugüne kadar güvenlik ve ulaþým sorunlarýndan dolayý kalkýnma projelerinden genel olarak mahrum kalan Badgis vilayetinde öncelikle yetimler için proje hayata geçirdiklerini belirterek, "Proje iki aþamadan oluþuyor. Ýlk aþamada yetimhane binasýnýn tadilatý, bahçesinin çevre düzenlenmesi ve müþtemilatýnýn yapým iþleri yer aldý. Ýkinci aþamada da yetimler için barýnma, yiyecek, ýsýnma, temizlik ve eðitimleri için gerekli olan ekipman ve malzemeler ile revirinden berber odasýna kadar tüm yetimhane donatýldý." dedi.

Badgis Vali Yardýmcýsý Muhammedi ise Türkiye ve Afganistan'ýn dost ve kardeþ iki ülke olduðunu dile getirerek, TÝKA ve Türkiye'ye teþekkür etti.

Muhammedi, proje ile çok önemli bir boþluðun doldurduðuna dikkati çekerek, TÝKA projelerinin devam etmesini istedi.