Dünyaca ünlü dergi Time'dan Diyarbakýr önerisi
ABONE OL

Time Dergisi, 'dünyanýn en harika yerleri' özel sayýsýný çýkardý; dünya çapýnda ziyaret edilmesi gereken destinasyona sahip 100 yer listelendi. Türkiye'den de iki yer listeye girdi. Biri Diyarbakýr Ekspresi, diðeri Ýstanbul'daki Zeyrek Çinili Hamamý.

Dergi, Diyarbakýr Ekspresi ile seyahat önerisi yaparak, kentin binlerce yýllýk tarihine vurgu yaparak þu ifadeleri kullandý:

ABD'nin 21 eyaletinde atýk suda Kovid-19 virüsünde artýþ gözlemlendi. Uzmanlara göre bu yaz vaka artýþý, 2023'ün ayný dönemine göre daha yüksek. Yaz seyahatlerinin ve kapalý alan aktivitelerinin artmasý, vakalarýn %50'sinden fazlasýný oluþturan iki yeni varyantýn (KP.3 ve KP.3.1.1) týrmanýþa geçmesine neden oldu.

Yolcular Mezopotamya'nýn yeþilini, mavisini, kültürünü ve gastronomisini deneyimleme imkaný buluyor. 180 kiþi kapasiteli turistik Diyarbakýr Ekspresi, Ankara ile Diyarbakýr arasýndaki bin 51 kilometrelik hat üzerinde seferlerini gerçekleþtiriyor. Malatya, Elazýð ve Kayseri'den geçen tren, rota üzerindeki turistik noktalarda molalar veriyor.