Trump: Eðer ben yargýlanacaksam hilekar Biden'da yargýlansýn
ABONE OL

Eski ABD Baþkaný Donald Trump, yarýn baþlayacak ve Kongre baskýnýndaki rolü dolayýsýyla yargýlanýp yargýlanamayacaðýna iliþkin temyiz mahkemesinde görülecek davadan bir gün önce, konuyu deðerlendirdi.

Truth Social'da yaptýðý açýklamada, eski bir ABD baþkaný olarak yargý dokunulmazlýðýna sahip olmasý gerektiðini ve yanlýþ bir þey yapmadýðýný savunan Trump, "Elbette ABD Baþkaný ve Baþkomutan olarak dokunulmazlýk hakkýna sahibim. (6 Ocak sürecinde) Seçim kampanyasý yapmýyordum, seçimler çoktan bitmiþti. Oy sahtekarlýðý olup olmadýðýný araþtýrýyordum ki bu benim görevimdir." deðerlendirmesini yaptý.

Baþkan olarak yaptýðý bu eylemlerden dolayý yargý baðýþýklýðýna sahip olmasý gerektiðini kaydeden Trump, "Eðer benim dokunulmazlýðým olmayacaksa hilekar Joe Biden'ýn da dokunulmazlýðý olmamalý." ifadesini kullandý.

Eski ABD Baþkaný Trump hakkýnda, ikisi federal düzeyde, ikisi de eyalet düzeyinde toplam 4 farklý dava süreci devam ediyor.

Bunlardan biri de Trump'ýn 6 Ocak 2021'deki Kongre baskýnýndaki rolünü ve bu rolü dolayýsýyla Trump'ýn siyasi kariyerine devam edip edemeyeceðini ele alýyor.

Donald Trump'ýn avukatlarý, müvekkillerinin baþkanlýk görevi sürerken yaptýðý konuþma ve siyasi eylemlerin ifade özgürlüðü kapsamýnda olduðunu ve dokunulmazlýk kapsamýnda girdiðini savunuyor.