Trump, saldýrý sonrasý konuþtu: Belki þans eseri belki de Tanrý sayesinde
ABONE OL

Trump, Cumhuriyetçilerin baþkan ve baþkan yardýmcýsý adaylarýnýn kesinleþmesi beklenen parti kongresine katýlmak için Milwaukee þehrine giderken "oldukça gerçeküstü bir deneyim" olarak nitelediði suikast giriþimini New York Post'a anlattý.

Trump, hastanede tedavisini yapan doktorun kendisine, daha önce böyle bir þeyle hiç karþýlaþmadýðýný ve kurtulmasýnýn mucize olduðunu söylediðini belirtti.

GÖÇMENLERLE ÝLGÝLÝ TABLOYU OKUYORDU

Mitingdeki konuþmasý esnasýnda yasa dýþý göçmenlerle ilgili tabloyu okumak için baþýný hafifçe saða doðru çevirmeseydi hayatýný kaybetmiþ olabileceðini vurgulayan Trump, "Burada olmamam gerekiyordu, ölmüþ olmam gerekiyordu." ifadesini kullandý.

Trump, "(Hayatta kalmasý) Belki þans eseri belki de Tanrý sayesinde. Birçok insan Tanrý sayesinde hala burada olduðumu söylüyor." dedi.

"TEK ATIÞLA VURDULAR"

Trump, silahlý saldýrýnýn ardýndan konuþmasýna devam etmek istediðini ancak Gizli Servis ajanlarý ve emniyet güçlerinin kendisini bunun güvenli olmadýðý konusunda uyardýðýný kaydetti.

Gizli Servis personelini "kahramanca davranýþlarýndan" ötürü takdir eden Trump, "Onu tam gözlerinin ortasýndan tek atýþla vurdular. Harika bir iþ çýkardýlar. Yaþananlar hepimiz için gerçeküstü bir durum." diye konuþtu.

SALDIRGANIN KÝMLÝÐÝ AÇIKLANDI

Cumhuriyetçi Partiden baþkanlýk için yarýþan eski ABD Baþkaný Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiði sýrada silahlý saldýrýya uðramýþtý. Sað kulaðýndan yaralanan Trump'ýn saðlýk durumunun iyi olduðu bildirilmiþti. Saldýrýda mitinge katýlan 1 kiþi ölmüþ, 2 kiþi yaralanmýþtý. FBI, incelemelerin ardýndan suikast giriþiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kiþinin 20 yaþýndaki Thomas Matthew Crooks olduðunu açýklamýþtý.