Trump'a göre Biden baþkanlýk yarýþýndan çekilecek: Yaþlý ve periþan
ABONE OL

Trump'ýn, golf sahasýnda bir kiþiyle, Biden'ýn seçimlerden çekilmesi ve yerini yardýmcýsý Kamala Harris'in almasý ihtimalini deðerlendirdiði video sosyal medyada yayýldý. Biden'ýn canlý yayýn tartýþmasýndaki "zayýf performansýný" eleþtiren Trump, kendisinin harika iþ çýkardýðýný belirterek, rakibi Biden'ý "yaþlý ve periþan" þeklinde niteledi.

'ÝYÝ AMA ZAVALLI'

Trump, Biden'ýn seçimden çekileceðini iddia ederek, "Yarýþý býrakýyor, bu da geriye Kamala'nýn kaldýðý anlamýna geliyor" dedi. Donald Trump, Baþkan Yardýmcýsý Harris'in, daha "iyi bir aday olacaðýný" savunmasýna raðmen "zavallý" olduðunu da söyledi.

BÝDEN'A BASKILAR ARTIYOR

ABD Baþkaný Biden, Trump ile yaptýðý canlý yayýn tartýþmasýnda, ikinci dönem adaylýðýnda yaþý konusunda duyulan kaygýlarý giderecek performans sergileyememiþ, program sonrasý yoðun eleþtirilere maruz kalmýþtý.

Canlý yayýn tartýþmasýnýn ardýndan Demokrat Parti yetkilileri ve destekçileri, Demokrat Biden'ýn baþkanlýk yarýþýndan çekilmesi gerektiðini düþünmeye baþladý.

Demokrat Lloyd Doggett, Biden'a yarýþtan çekilme çaðrýsýnda bulunan ilk Temsilciler Meclisi Üyesi olmuþtu. Daha önceki seçimde Biden'ý destekleyen Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi James Clyburn ise Biden'ýn seçimden çekilmesi halinde Harris'i destekleyeceðini söylemiþti.