Trump'ýn eski avukatý yetkililere teslim oldu
ABONE OL

Eski Amerika Birleþik Devletleri (ABD) Baþkaný Donald Trump ve 18 kiþinin 2020'de düzenlenen baþkanlýk seçiminde Georgia eyaletindeki sonuçlara müdahale etmekle suçlandýðý davada Trump'ýn eski avukatý Rudolph Giuliani Fulton County Hapishanesi'nde yetkililere teslim oldu.

Mahkeme kayýtlarýna göre, eski bir federal savcý ve eski New York belediye baþkaný olan Giuliani için 150 bin dolar kefalet belirlendi. Giuliani'ye ayrýca davada suçlanan diðer 18 sanýk ya da tanýklarý etkilememe talimatý verildi. Giuliani Fulton County Hapishanesi'nde yaptýðý açýklamada, dava iddianamesini "adli komedi" olarak niteleyerek "Bu, anayasaya yönelik bir saldýrýdýr" ifadelerini kullandý.

41 FARKLI SUÇLAMA

2020 baþkanlýk seçimlerinde Georgia'daki sonuçlara müdahale iddiasý ile hazýrlanan 98 sayfalýk iddianamede Trump ve diðer 18 sanýða toplamda 41 farklý suçlama yöneltilmiþti. Sanýklar 20 yýla kadar hapis cezasý öngören þantaj ile dolandýrýcýlýk için komplo kurmak ve yanlýþ beyanda bulunmakla suçlanmýþtý.

TESLÝM OLMALARI ÝÇÝN SÜRE VERÝLMÝÞTÝ

Trump dahil 19 kiþiye teslim olmalarý için cuma günü yerel saatle 12.00'ye kadar süre verilmiþti. Dava kapsamýnda suçlanan isimlerden olan Trump'ýn eski avukatlarý John Eastman, Kenneth Chesebro, Ray Smith ve Sidney Powell ile Sidney Powell için çalýþan Scott Hall Fulton County Hapishanesi'ne giderek yetkililere teslim olmuþtu.