Türk Dünyasý Noterler Birliði kuruluyor
ABONE OL

Türk Devletleri Teþkilatýna üye 5 ülkenin aralarýndaki noterlik iþlemlerinin kolaylaþtýrýlmasý amacýyla Türk Dünyasý Noterler Birliði kurulacak.

Adalet Bakanlýðý kaynaklarýndan edinilen bilgiye göre, Türk devletleri arasýndaki iþbirliðini daha da ileri taþýma adýna Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kýrgýzistan ve Özbekistan arasýnda Türk Dünyasý Noterler Birliðinin kurulmasý kararlaþtýrýldý.

Birliðin kuruluþ zaptý yarýn imzalanacak.

Birliðin kurulmasýyla Türk devletleri arasýnda noterlik mesleði alanýnda birçok iþbirliði hayata geçirilecek. Türk dünyasýnda yapýlan bir noterlik iþleminin, katýlýmcý ülkeler arasýnda denkliði saðlanacak, noterlik mevzuatý ve uygulamalarýna iliþkin deneyim ve bilgi paylaþýmýnda bulunulacak.

Uygulamayla, Türk devletleri vatandaþlarýnýn yaptýklarý noterlik iþlemleri daha da hýzlandýrýlacak ve kolaylaþtýrýlacak.

Ankara'da yarýn düzenlenecek imza törenine, Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç ve AK Parti Genel Baþkanvekili Binali Yýldýrým ile Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan adalet bakanlarý ve Kýrgýzistan'ýn adalet bakan yardýmcýsý katýlacak. Ýmza töreninde, ülkelerin noterler odasý baþkanlarý da hazýr bulunacak.