ABONE OL

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliþtirilen insansýz hava aracý ANKA-S'nin, Kazakistan ordusu filosuna dahil edilmesi için askeri denemelerine baþlandý.

Kazakistan Savunma Bakanlýðý, Kazak askerlerin ANKA-S'yi test etme sürecine iliþkin görüntü paylaþtý.

Bakanlýktan yapýlan açýklamaya göre, kabul testi aþamalarýndan baþarýyla geçen Türk insansýz hava aracý ANKA-S'nin askeri denemelerine baþlandý.

ÝHA Muharebe Kullanýmý Eðitim Merkezi Baþkaný Þokan Musabekov, ANKA-S'nin ilk kez Kazak askeri personelinin kontrolünde uçuþlarýnýn yapýldýðýný bildirdi.

Musabekov, askeri testin baþarýyla tamamlanmasý halinde ANKA-S'nin Kazakistan Hava Savunma Kuvvetlerinin filosuna dahil edileceðini kaydetti.

Kanat açýklýðý 18 metreye kadar ulaþan ANKA-S'nin uçuþ hýzýnýn 120 ile 270 kilometre arasýnda deðiþtiðini belirten Musabekov, ayný zamanda aracýn gökyüzünde 27 saate kadar kesintisiz görev yapabildiðini aktardý.

Binbaþý Nikolay Kirillov da ANKA-S'nin daha önce kullandýklarý sistemlere benzemediðini dile getirerek "ANKA-S ÝHA'sý alýþýk olduðumuz sistemlerden farklý hareket ediyor. Türk uzmanlarýn teknik desteðiyle bu sistemin kontrolünü hýzla elimize alacaðýmýzý düþünüyorum." dedi.