Türk SÝHA'larý rahatsýz etti! ABD'den PKK'ya skandal eðitim
ABONE OL

Terör örgütü PKK'ya her türlü askeri desteði veren ABD'nin þimdi de hava savunma sistemi üzerine eðittiði ortaya çýktý. Geçtiðimiz Eylül ayýnda Haseke'deki eðitimlerde terör örgütü militanlarý, ÝHA/SÝHA, savaþ uçaklarý ve keþif uçaklarýnýn tespiti ile karadan havaya savunma sistemlerinde atýþ ve hedefleme eðitimi aldý.

ÝHA FABRÝKASI KURDU

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Türkiye'nin kuzey Irak ve Suriye'de yürüttüðü nokta atýþý operasyonlar, ABD'yi rahatsýz ediyor. Özellikle örgütün sözde üst düzey militanlarýnýn arka arkaya etkisiz hale getirilmesi nedeniyle harekete geçen ABD, PKK militanlarýna ÝHA/SÝHA'larla baþ etme yollarýný aktarýyor.

TALABANÝ'YÝ ARACI YAPTILAR

Teröristlere helikopter kullaným eðitimi vererek ÝHA/SÝHA yapýmý için bir de fabrika kuran ABD, DEAÞ'la mücadeleyi bahane ederek, Suriye'deki PKK/PYD militanlarýna daha önce de hava savunma sistemi göndermiþti.Türk ÝHA ve SÝHA'larýný düþürmek için Talabani aracýlýðýyla terör örgütüne teknik malzeme de gönderildiði ifade ediliyor. Hava savunma sistemlerinde atýþ ve hedefleme eðitimlerinin yaný sýra Suriye'de sorumlu olan PKK/PYD/YPG terör örgütü sözde üst düzey üyeleri arasýnda 21 Eylül' de Haseke'de bir toplantý yapýldýðý tespit edildi.

BARZANÝ HEDEFTE

Toplantýda son dönemde PKK'ya karþý Türkiye ile iþ birliði yapan Barzani ailesinin çýkarlarýna karþý faaliyetler düzenlenmesi ve Barzani ailesinin teþhir edilmesi yönünde karar alýndý. Türkiye'nin etkili operasyonlarýna karþý çözüm aranan toplantýda, operasyonlara karþý koyabilecek etkili silahlar elde edilmesi veya satýn alýnmasýna yönelik yollar aranmasý da kararlaþtýrýldý.