Türk Silahlý Kuvvetleri'nden Almanya'da üstün baþarý
ABONE OL

Milli Savunma Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, ABD Kara Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanlýðý tarafýndan 4-12 Aðustos'ta Almanya'daki Hohenfels Eðitim Merkezinde "8'inci Avrupa En Ýyi Keskin Niþancý Timi Yarýþmasý"nýn düzenlendiði belirtildi.

Yarýþmaya, Türkiye'nin yaný sýra ABD, Fransa, Belçika, Almanya, Ýtalya, Yunanistan, Hollanda, Ýspanya, Ýsviçre, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Macaristan, Ýrlanda, Litvanya, Lüksemburg ve Slovenya'nýn da katýldýðý bildirildi.

19 ülkeden 36 timin yer aldýðý yarýþmada, Türkiye'yi Kara Kuvvetleri Komutanlýðý ve Özel Kuvvetler Komutanlýðýndan birer timin temsil ettiði kaydedilerek, þu ifadelere yer verildi:

"Dað Komando Okulu ve Eðitim Merkezi Komutanlýðýmýz sorumluluðunda yarýþmaya katýlan her iki timimiz de üstün baþarýlar elde etti. Kara Kuvvetleri Komutanlýðýmýzýn timi yarýþmayý birinci olarak tamamlarken, Özel Kuvvetler Komutanlýðýmýzda görevli tim de ikinci olarak baþarý saðladý. Türk askerinin ve Türk milletinin þanýný bir kez daha tüm dünyaya gösteren kahraman Mehmetçiklerimizi yürekten kutluyor, asil milletimiz adýna her birini gururla selamlýyoruz."