Birlikte üretme sinyali verdiler! Türkiye ile Sýrbistan gücünü birleþtiriyor
ABONE OL

Sýrbistan'da temaslarda bulunan Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn Sýrbistan Cumhurbaþkaný Aleksandar Vucic ile düzenlediði ortak basýn toplantýsý Avrupa basýnýnda geniþ bir yanký uyandýrdý. Avrupa basýný, Türkiye ile Sýrbistan'ýn askeri ÝHA üretiminde iþbirliðine gözlerini diktiðini yazdý.

Avrupa basýnýndan Radio Free Europe/Radio Liberty isimi medya kuruluþu dün Türkiye ile Sýrbistan'ýn savunma alanýnda verdiði mesajlarý gündemine aldý. Türkiye ile Sýrbistan'ýn ortak savunma sanayi üretimi konusunda istekli olduðunu yazan Avrupa basýný, "Türkiye ve Sýrbistan askeri ÝHA üretiminde iþbirliðine gözlerini diktiler" baslýðýný attý.

ORTAK ASKERÝ ÝHA ÜRETÝMÝNE BAÞLAYABÝLECEÐÝ ÝDDÝA EDÝLDÝ

Avrupa basýný Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile Sýrbistan Cumhurbaþkaný Aleksandar Vucic ortak basýn toplantýsýnda yaptýðý açýklamalarý manþetine taþýdý.

Haberinde Türkiye ve Sýrbistan liderleri, ülkelerinin ortak askeri ÝHA üretimine baþlayabileceðini aktaran Avrupa basýný, "Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, 11 Ekim'de Belgrad'a gerçekleþtirdiði ziyarette, Sýrbistan Cumhurbaþkaný Aleksandar Vucic ile Türk sanayisinin hava unsurlarýndaki kabiliyetleri konusunda görüþtüðünü, bunun iki ülke savunma sanayiinde iþ birliðinin temeli olabileceðini söyledi." dedi.

Basýn mensuplarýnýn sorularýný cevaplayan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn açýklamalarýna deðinen Radio Free Europe, "Erdoðan, ortak askeri sanayi iþ birliðinin Bayraktar ÝHA üretimini de kapsayýp kapsamadýðý sorusuna, "Sýrbistan'ýn belirli kapasiteleri var... Dost ülkeler olarak bu kapasitelerimizi birlikte geliþtirebiliriz." cevabýný verdi." Ýfadelerini kullandý.

Haberde Sýrbistan'ýn daha önce Türkiye'den Bayraktar TB2 ÝHA'larýný satýn almayý planladýðý belirtildi.

Ayrýca haberde, Türk ÝHA'larý konusunda Sýrbistan Cumhurbaþkaný Aleksandar Vucic'in geçen yýl yaptýðý "Bizim için ne kolay ne de iyi bir haber olduðunu ve Türkiye ile iliþkilerimizi etkileyeceðini" sözleri hatýrlatýldý.

"TÜRK SAVUNMA SANAYÝSÝ BÝZÝMKÝLERDEN GÜÇLÜ" ÝTÝRAFI

Vucic'in Belgrad'da Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý aðýrlarken, Türk askeri sanayisi hakkýnda "Bizimkinden önemli ölçüde daha güçlü" sözleri aktarýldý. Türk savunma sanayisinin güçlü olduðunu kabul ettiði ima edilen Vucic'in "büyük bir iþ birliði için alan" gördüðünü söylediði belirtildi.

Haberin devamýnda, Vucic'in Cumhurbaþkaný Erdoðan'a barýþ ve istikrara yönelik tutumunda büyük güven duyduðunu belirttiði aktarýlýrken, Sýrbistan'ýn yakýn zamanda Türkiye'ye ihracat lisanslarýný yenilediði ve ardýndan ürettiði mermilerin önemli bir kýsmýný Türk pazarýna ihraç ettiðini kaydedildi.

Türkiye ile Sýrbistan arasýnda farklý alanlarda 11 anlaþma imzalandýðýna dikkat çekilen haberde, iki liderin Bölgesel ve jeopolitik konularý da ele aldýðý aktarýldý.

Star Gazetesi

Kamikaze dronlara dikkati çektiler

"Türkiye demek barýþ demek"

"Baþkan Erdoðan bize ev ödevi verdi"

Baþkan Erdoðan yeniden hatýrlattý