Türkiye Maarif Vakfý Karabað'da da okul açacak
ABONE OL

Bazý temaslarda bulunmak için geldiði Azerbaycan'da AA muhabirine konuþan Akgün, TMV'nin, Türkiye adýna dünyanýn farklý coðrafyalarýnda kaliteli ve nitelikli eðitim veren, örgün eðitim kurumlarý açan bir kamu vakfý olduðunu dile getirdi.

Akgün, Azerbaycan'da da büyük çaba içerisinde olduklarýný söyledi.

Azerbaycan'da 2 yýl önce açtýklarý Uluslararasý Maarif Okulunda 120 öðrencinin eðitim aldýðýný anlatan Akgün, "Yakýn gelecekte okulumuzun ikinci þubesini de açarak Maarif Okullarýný geniþletme stratejimize burada devam edeceðiz. Yeni binamýzý eylülde hazýr hale getirmeye çalýþýyoruz. Burasý uluslararasý nitelikte olacak." bilgisini paylaþtý.

Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3 Vakfý) ile yaptýklarý anlaþma çerçevesinde, yeni okulu ayný zamanda teknolojinin geniþ kitlelere öðretilmesi konusunda bir mekan olarak þekillendirdiklerini belirten Akgün, þöyle konuþtu:

"Buraya gelen öðrencilerin ayrýcalýklý olmasýný istiyoruz. Hem Türkçemizi hem Azerbaycan Türkçesini hem uluslararasý bir dil olarak Ýngilizce ve diðer seçmeli dilleri öðrenecekler. Özellikle kaliteli, nitelikli matematik, fizik ve kimya eðitiminin olduðu bir okul olacak. Ayný zamanda teknolojik anlamda güçlü altyapýsýyla Bakü'deki iyi, kaliteli eðitim hizmeti veren bir okul haline geleceðini düþünüyorum."

Akgün, Azerbaycanlý öðrencilerin hem kaliteli eðitim almasýný hem de milli ve manevi deðerler doðrultusunda yetiþmesini istediklerini kaydetti.

- TMV, KARABAÐ'DA DA OKUL AÇACAK

Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeþliðine inandýklarýný, Karabað zaferini kazanan ruhun yeni nesillere de aktarýlmasýný arzu ettiklerini vurgulayan Akgün, "Önümüzdeki yýllarda Karabað'da yerleþimcilerin sayýsý arttýkça orada da okul açma konusunda bazý düþüncelerimiz var. Henüz lokasyon konusunda bir netleþmemiz yok. Ama Azerbaycan makamlarýyla bu konuda istiþare içerisinde elbette en uygun yere karar vereceðiz." dedi.

Akgün, Türkiye ve Azerbaycan arasýnda eðitim alanýndaki iþbirliklerinin giderek derinleþtiðini, TMV'nin de bu iþin parçasý olduðunu ifade etti.

Birol Akgün, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev'in huzurunda imzalanan mutabakat zaptý kapsamýnda kurulacak Türkiye-Azerbaycan Üniversitesine iliþkin de "Bu çok sevindirici bir geliþme. Bu üniversite özellikle yüksek teknoloji alanýnda mühendislerin yetiþtirilmesi konusunda öncü olacaktýr. Bu üniversiteyi eðitim alanýndaki iþbirliðinin derinleþtirilmesi anlamýnda yeni bir perspektif ve yeni bir vizyon olarak görmek lazým." deðerlendirmesinde bulundu.