Türkiye'den Lübnan'dan tahliye harekatý! ''Bunu yapan ilk ve tek ülkeyiz''
ABONE OL

Türkiye, Ýsrail'in saldýrýlarý altýndaki Lübnan'dan Türk vatandaþlarýnýn tahliyesi için harekete geçti. Lübnan'dan ayrýlmak üzere baþvuran Türk vatandaþlarýnýn deniz yoluyla tahliyesi bugün yapýlacak.

Lübnan'dan uçakla tahliye için ön baþvuru toplanacak

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barýþ Ulusoy, tahliye operasyonuna iliþkin detaylarý TRT Haber canlý yayýnýnda paylaþtý. Ulusoy, Dýþiþleri Bakanlýðý'nýn koordinasyonunda ilgili bakanlarýn ortak çalýþmalarýyla birlikte bugün Türk Deniz Kuvvetlerine ait 2 geminin Beyrut Limanýna gönderildiðini açýkladý.

"BU ÖLÇEKTE TAHLÝYE OPERASYONU YAPAN ÝLK VE TEK ÜLKE BÝZÝZ"

Gemilerin yaklaþýk 2 bin kapasiteli olduðunu söyleyen Ulusoy þöyle devam etti:

"Bu gemiler yaklaþýk 2 bin kiþi kapasiteyle bize talepte bulunmuþ olan vatandaþlarýmýzý Lübnan'dan alýp Mersin Limanýna götürülmeye hazýr olacaklar. Bu çapta büyük bir vatandaþ kitlesinin tek seferde limandan çýkarýlmasý bir ilk olacak. Bizim kadar cesur þekilde gelen baþka bir ülke olmadý. Bunu yapan, bu ölçekte bir tahliye operasyonu yapan ilk ve tek ülke biziz. Lübnan'da çatýþmalarýn baþlamasýndan sonra bu ölçekte bir tahliye operasyonunu ilk biz yapýyoruz Türkiye hükümeti olarak.

Gemilerimiz boþ da gelmeyecek, ayný zamanda Lübnan halkýna vermiþ olduðumuz desteði göstermek amacýyla yaklaþýk 300 ton da insani yardým da getirecek. Ýçerisinde çadýr, yatak battaniye, hijyen ve mutfak setleri gibi; Lübnanlý kardeþlerimizin temel malzeme unsurlarý da bulunacak."

TCG BAYRAKTAR VE TCG SANCAKTAR LÜBNAN'A HAREKET ETTÝ

Türkiye, Ýsrail'in saldýrýlarý altýndaki Lübnan'dan Türk vatandaþlarýnýn tahliyesi için harekete geçti.

Türk donanmasýnýn ikiz gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, Mersin Limaný'ndan yola çýktý.

2 bin yolcu kapasiteli gemiler, Lübnan'a insani yardým da götürüyor.

TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerine 2 fýrkateyn ve 2 karakol gemisi de eþlik ediyor.

Gemilerde Lübnan'a insani yardým da götürüyor. AFAD koordinesinde, 300 tondan fazla yardým malzemesi Lübnan halkýna ulaþtýrýlacak.

Lübnan'dan ayrýlmak üzere baþvuran Türk vatandaþlarý, tahliye için Beyrut Limaný'na yanaþacak Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerini bekledi.

Türkiye, Lübnan'daki Türk vatandaþlarý için ilk operasyonu baþlatýyor

Katar ile Lübnan arasýnda hava köprüsü kuruldu

Altun: Kutuplaþtýran içeriklere göz yumuluyor

TÜRK TAHLÝYE GEMÝLERÝ BEYRUT'A ULAÞTI

Milli Savunma Bakanlýðý, Lübnan'dan ayrýlmak isteyen Türk vatandaþlarýnýn tahliyesi için yola çýkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan'a ulaþtýðýný açýkladý.