Türkiye'den Güney Sudan Barýþ Sürecine destek
ABONE OL

Savunma Bakanlýðý'nda düzenlenen tören ile Türkiye'nin Cuba Büyükelçisi Erdem Mutaf, 75 bin adet askeri üniforma ve iliþkili malzemeyi Güney Sudan makamlarýna teslim etti.

Törene Güney Sudan Cumhurbaþkanlýðý Ulusal Güvenlik Danýþmaný ve Geçiþ Dönemi Baþkaný Tut Gatluak Manime, Cumhurbaþkanlýðý Ýþleri Bakaný Barnaba Marial Benjamin, Dýþiþleri ve Uluslararasý Ýþbirliði Bakaný James Pitia Morgan, Enformasyon Bakaný ve Hükümet Sözcüsü Michael Makuei Lueth, Ulaþtýrma Bakaný Madut Biar Yel, Genelkurmay Baþkan General Santino Deng ile Birleþik Ordu komuta kademesi, bakan yardýmcýlarý, milletvekilleri ve askeri yetkililer katýldý.

Güney Sudanlý yetkililer törende yaptýklarý konuþmalarda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleþik Orduya saðladýðý destekten duyduklarý memnuniyeti dile getirerek, Türk halkýna, Türkiye hükümetine ve Milli Savunma Bakanlýðýna þükranlarýný iletti.

2021'de iki ülke savunma bakanlýklarý arasýnda baþlayan süreç kapsamýnda hibe edilen askeri malzemenin ilk kýsmý 16 Þubat 2023'te hava yoluyla Cuba'ya ulaþtýrýlmýþ, kalan malzeme ise deniz yoluyla Kenya'nýn Mombasa Limaný'na, oradan Güney Sudan Savunma Bakanlýðý tarafýndan kara yoluyla Cuba'ya nakledilmiþti.

  • Türkiye Güney Sudan
  • Güney Sudan Barýþ Süreci
  • Birleþik Ordu Hibesi