Türkiye'nin 3 kýrmýzý çizgisine dikkat çektiler: Geri adým yok
ABONE OL

Yunanistan 'Türkiye'nin attýðý her adýmý takip ediyor. Yunan basýný Baþkan Recep Tayyip Erdoðan ve Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan'ýn yaptýðý açýklamalarý mercek altýna aldý. 'Geri adým yok' baþlýðý attý.

Bakan Fidan, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde 14'üncü Büyükelçiler Konferansý'nda "Bölgemizde tüm ülkelerle iliþkilerimizi pozitif gündem üzerinden ilerletme arzusu içerisindeyiz. Komþumuz Yunanistan'la ihtilaflý meselelere çözüm bulma konusunda mevcut pozitif atmosferin büyük bir fýrsat sunduðuna inanýyoruz. Biz bu konuda samimiyiz. Yunan tarafýnýn da ayný samimiyeti göstereceðini ümit ediyoruz.

3 KIRMIZI ÇÝZGÝ

Bakan Fidan, "Milli davamýz Kýbrýs'taki duruþumuz açýktýr. Kýbrýs Türklerinin egemen eþitliðinin ve eþit uluslararasý statüsünün tescili temel politikamýzdýr. Ege ve Doðu Akdeniz'de hak ve çýkarlarýmýzý hassasiyetle korumaya devam edeceðiz." ifadelerini kullanmýþtý.

Yunan Etnos gazetesi, Bakan Fidan'ýn tartýþmalý konularýn çözümünde mihenk taþýnýn olumlu atmosfer olduðundan söz ettiði ifade edildi.

"EGE, AKDENÝZ VE KIBRIS'TA ANKARA ÝÇÝN GERÝ ADIM YOK"

Kýbrýs Türklerinin egemen eþitliði vurgusuna dikkat çekilen habere 'Ege, Akdeniz ve Kýbrýs'ta Ankara için geri adým yok' baþlýðý atýldý.

ERDOÐAN'IN SÖZLERÝNE DÝKKAT ÇEKTÝLER

Bir baþka haberde ise Baþkan Erdoðan'ýn kabine sonrasý açýklamalarýnda, Türkiye'nin Kýbrýs'taki soydaþlarýný zorbalara terk edilmediðini vurguladýðýna dikkat çekildi.

"ÇIKARLARIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEÐÝZ"

CNN Greece'te yer alan haberde ise Bakan Fidan'ýn sözlerine dikkat çekildi. Yunanistan-Türkiye iliþkilerine deðinerek, "Ege ve Doðu Akdeniz'deki çýkarlarýmýzý korumaya devam edeceðiz" dediði hatýrlatýldý.