Ukrayna'ya 35 füze ve 23 ÝHA saldýrýsý
ABONE OL

Ukrayna Devlet Baþkaný Volodimir Zelenskiy, X hesabýndan yaptýðý açýklamada, Rus ordusunun ülkesine hava saldýrýlarý gerçekleþtirdiðini duyurdu.

Gece ve sabaha karþý baþta baþkent Kiev olmak üzere çeþitli bölgelere hava saldýrýlarýnýn yapýldýðýný aktaran Zelenskiy, "Rusya Ukrayna'ya gece boyunca balistik füzeler de dahil olmak üzere toplam 35 füze ve 23 ÝHA fýrlattý." ifadelerini kullandý.

Zelenskiy, tüm dünyayý Rus saldýrýlarýna karþý durmaya davet etti.

Kiev'e düzenlenen saldýrýlarda Kýrým Özerk Cumhuriyeti Müslümanlarý Dini Ýdaresine ait cami ve Ýslam Kültür Merkezi'nin de zarar gördüðünü bildiren Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna'daki ibadethaneleri de hedef aldýðýný savundu.

Zelenskiy, "Rusya'nýn manevi veya insani deðerlere ve hiçbir dine veya inanca saygýsý yoktur. Ukrayna halkýna karþý yýkým kampanyalarýna devam ediyorlar, tüm topluluklarýmýzý ve hatta kutsal ibadethanelerimizi yok etmeye çalýþýyorlar." ifadelerine yer verdi.

Rus saldýrýlarýnýn güçlü þekilde kýnanmasý gerektiðini vurgulayan Zelenskiy, uluslararasý toplumun sert bir eylem göstermesi gerektiðini ifade etti.

Kiev Þehri Askeri Ýdare Baþkaný Sergey Popko da Telegram hesabýndan yaptýðý açýklamada, Kiev'e düzenlenen saldýrýlarda 3 kiþinin yaralandýðýný bildirdi.

Öte yandan, Ukrayna Ýçiþleri Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Rus ordusunun gece saatlerinde Ukrayna'nýn Sumi kentine hava saldýrýsý düzenlediði bildirildi.

Açýklamada, saldýrýda Sumi'deki bir Çocuk Sosyal ve Psikolojik Rehabilitasyon Merkezi ile Çocuk Evi'nin yaný sýra 6 apartmanýn da hedef alýndýðý bilgisi verilerek, "Ýlk bilgilere göre 6'sý çocuk olmak üzere 18 kiþi yaralandý." ifadesi kullanýldý.