Umman Körfezi'nde bir petrol tankeri bombalý dronla vuruldu
ABONE OL

AP'nin haberine göre, Liberya bandýralý "Pacific Zircon" adlý petrol tankeri, dün gece Umman açýklarýndayken bomba yüklü bir insansýz hava aracý ile vuruldu.

Bölgede deniz taþýmacýlýðýný izleyen Ýngiliz askeri kuruluþu "Birleþik Krallýk Deniz Ticareti Operasyonlarý", AP'ye yaptýðý açýklamada, "olayýn farkýnda olduklarýný ve þu anda soruþturulduðunu" aktardý.

Geminin Singapur merkezli "Eastern Pacific Shipping" þirketi tarafýndan iþletildiði ve Ýsrailli milyarder Idan Ofer'e ait olduðu belirtildi.

Orta Doðu'da Ýsrail ile Ýran arasýndaki gerginlik artarken, bölgede daha önce de Ýsrail baðlantýlý gemilere yönelik dron saldýrýsý gerçekleþtirilmiþti.

- ÝSRAÝL, ÝRAN'I SORUMLU TUTTU

Öte yandan Tel Aviv yönetimi, saldýrýdan Ýran'ý sorumlu tuttu.

Ýsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre, Ýsrailli askeri yetkililer, "saldýrýnýn arkasýnda Ýran'ýn bulunduðunu ve hadisenin Ýran'ýn Katar'da düzenlenen Dünya Kupasý'na yönelik müdahale giriþimi olduðunu" iddia etti.

Ayrýca, Ýsrailli milyarder Idan Ofer'in, Singapur merkezli þirket için çalýþan geminin doðrudan sahibi deðil hissedarý olduðu kaydedildi.

Ýsrail'in suçlamasýyla ilgili Ýran'dan ise henüz bir açýklama yapýlmadý.

Ýsrail daha önce de Ýran'a karþý benzer suçlamalarda bulunmuþ ancak Tahran yönetimi bu suçlamalarý resmi olarak kabul etmemiþti.

  • Umman Körfezi
  • petrol tankeri
  • bombalý saldýrý