Ünlü oyuncu Lee Sun-kyun aracýnda ölü bulundu
ABONE OL

Oscar ödülü kazanan 2019 Güney Kore yapýmý "Parazit" filminin 48 yaþýndaki oyuncusu Lee Sun-kyun'un aracýnda ölü bulunduðu bildirildi. Ülke basýnýnda yer alan haberlere göre, menajerinin Lee'nin arkasýnda intihar mektubuna benzer bir not býrakarak evden ayrýldýðýný bildirmesi üzerine harekete geçen polis, yerel saatle 10.30 sýralarýnda Seul'ün merkezindeki Waryong Park yakýnlarýndaki bir arabanýn içinde 40'lý yaþlarýnda erkek cesedine ulaþtý. Yapýlan incelemede þahsýn Lee olduðu belirlenirken, araçta tüter halde briket kömür parçalarý bulundu. Lee'nin cansýz bedeni Seul Ulusal Üniversite Hastanesi'ne götürülürken, polis intihar þüphesiyle inceleme baþlattý.

HAKKINDA UYUÞTURUCU SORUÞTURMASI YÜRÜTÜLÜYORDU

Seul'ün Gangnam semtindeki lüks bir barda çalýþan bir kadýnýn evinde yasadýþý uyuþturucu maddeler kullandýðý iddiasýyla hakkýnda soruþturma yürütülen Lee, birçok kez polis tarafýndan sorgulanmýþtý. Son olarak geçtiðimiz cumartesi günü ifade veren Lee'nin sorgusunun 19 saat sürdüðü kamuoyuna yansýmýþtý. Daha önce polis ve Ulusal Adli Týp Servisi tarafýndan yapýlan uyuþturucu testleri negatif sonuç veren Lee, 28 Ekim'deki ilk sorgusunda "büyük hayal kýrýklýðýna neden olduðu" için özür dileyerek, "Þu anda büyük acý çeken ailem için üzgünüm" ifadelerini kullanmýþtý. Kandýrýldýðýný ve kullandýðý þeyin uyuþturucu olduðunu bilmediðini iddia eden Lee, masum olduðunu savunmuþtu. Uyuþturucu kullanma iddialarýnýn ardýndan ünlü oyuncunun birçok projesi iptal edilmiþti.

Güney Kore'nin en iyi okullarýndan biri olarak kabul edilen Ulusal Sanat Üniversitesi'nden mezun olan Lee Sun-kyun, 2020 yýlýnda Oscar ödülü kazanan "Parazit" filmi ile geniþ kitlelere adýný duyurmuþtu.