UNRWA tesislerine 453 saldýrý düzenlendi
ABONE OL

UNRWA tarafýndan sosyal medya platformu X hesabýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in 9 aydýr devam eden saldýrýlarýnýn BM tesisleri ve içindeki insanlarý ciddi biçimde etkilediði belirtildi.

Savaþýn baþýndan bu yana UNRWA tesislerine ve içindeki insanlarýn etkilendiði 453 saldýrýnýn kaydedildiði belirtilen açýklamada, "Gazze'deki okullarýmýzýn üçte ikisi vuruldu, tesislerimizde barýnan 524 kiþi hayatýný kaybetti." denildi.

BM'ye ait tesisler, okullar ve sýðýnaklarýn hedef olmadýðý vurgulanan açýklamada, "derhal ateþkes" çaðrýsý yapýldý.

- ÝSRAÝL'ÝN 4 OKULA DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRILARDA EN AZ 50 KÝÞÝ ÖLDÜ

Gazze'de UNRWA'ya ait 183 okul bulunuyordu.

Ýsrail'in son 4 günde 4 okula düzenlediði saldýrýlarýn ilki, 6 Temmuz'da Gazze'nin orta kesiminde yer alan Nuseyrat'ta UNRWA'ya ait bir okula yapýlmýþtý.

Yaklaþýk 2 bin yerinden edilmiþ Filistinlinin sýðýndýðý okula yönelik saldýrýda çoðu kadýn ve çocuk en az 16 kiþi ölmüþ, 50 kiþi de yaralanmýþtý.

Ýsrail ordusu, Nuseyrat'taki saldýrýdan bir gün sonra 7 Temmuz'da, Gazze'nin kuzeyinde yine yerinden edilmiþ Filistinlilerin sýðýndýðý Kutsal Aile Okulunu bombalamýþtý. Saldýrýda 4 Filistinli hayatýný kaybederken, çok sayýda yaralanan da olmuþtu.

Gazze'de okul saldýrýlarýný sürdüren Ýsrail ordusu, 8 Temmuz'da yine Nuseyrat'ta UNRWA'ya ait bir okulu daha hedef aldý. Bu saldýrýda ölen olmadýðý ancak çok sayýda kiþinin yaralandýðý bildirilmiþti.

Ýsrail ordusu, 9 Temmuz'da Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta okul saldýrýlarýna bir yenisini ekleyerek, Abesan beldesinde yerinden edilmiþ Filistinlilerin sýðýndýðý okulun kapýsýný bombalamýþtý.

Bu saldýrýda, en az 30 Filistinli ölmüþ, çok sayýda kiþi de yaralanmýþtý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediði saldýrýlar nedeniyle, yaklaþýk 2,3 milyon kiþinin yaþadýðý Gazze'de 1,9 milyondan fazla Filistinli yerinden oldu.

Bu Filistinlilerin büyük kýsmý, Ýsrail'in göçe zorlamasý nedeniyle defalarca yerinden edildi. Filistinlilerin bir kýsmý ise bölgelerini terk etmemek için çevredeki okullara sýðýnýyor.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliamlarýný sürdüren Ýsrail ordusu, sýk sýk yerinden edilmiþ Filistinlilerin sýðýndýðý okullarý ve kamplarý da vuruyor.

  • UNRWA saldýrýlarý
  • Filistin mültecileri
  • Ýsrail saldýrýlarý