Usame Bin Ladin'in oðlu Ömer Bin Ladin'e mahkeme yolun göründü! Fransa'ya giriþi yasaklanmýþtý
ABONE OL

Ömer Bin Ladin'in hanýmý Zania Bin Ladin, Fransýz BFMTV kanalýna yaptýðý açýklamada, eþinin 2023'de sosyal medya hesaplarýndan "terör propagandasý" yaptýðý gerekçesiyle Fransa topraklarýna giriþinin yasaklanmasýný deðerlendirdi.

Zania Bin Ladin, Fransýz makamlarýnýn eþinin ülkeye giriþini yasaklamak için gerekçe gösterilen sosyal medya paylaþýmýnýn, Ýngiltere'nin eski Baþbakaný Winston Churchill'e ait bir söz olduðunu belirtti.

Söz konusu paylaþýmý kocasýnýn yapmadýðýný belirten Zania Bin Ladin, Fransa'ya giriþ yasaðýnýn iptal edilmesi için mahkemeye baþvuracaklarýný belirterek "Ömer bu tweeti yazmadý. Asla yanlýþ bir þey yapmadý. O iyi bir insan, kimseye zarar vermez. Bir sanatçý, tablolarýný satarak yaþýyor ve sakin bir hayat sürüyor. Bu tweeti yazmadý." dedi.

Söz konusu tweetin, eþinin adýný kullanan baþka biri tarafýndan Yemen'den paylaþýldýðýný ifade eden Zania Bin Ladin, Ömer Bin Ladin'in sosyal medyada kimliðinin çalýndýðýný ve bunu Twitter'a bildirdiklerini savundu.

Fransa Ýçiþleri Bakaný Bruno Retailleau, dün X hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Ömer Bin Ladin'in Fransa topraklarýna giriþinin yasaklandýðýný açýklamýþtý.

Bakan Retailleau, uzun yýllardýr Normandiya bölgesine baðlý Orne vilayetinde Ýngiliz vatandaþý eþiyle yaþayan Ömer Bin Ladin'in 2023'te sosyal medya hesaplarýndan "terör propagandasý" yaptýðýný ve bu paylaþýmlarý sonucunda Orne Valiliðine, Bin Ladin'i sýnýr dýþý etme zorunluluðu getirdiðini belirtmiþti.

Retailleau, ulusal güvenlik için alýnan bu kararýn hukuka uygunluðunun Fransýz yargýsý tarafýndan doðrulandýðýný ve oðul Bin Ladin'in çeþitli sebeplerle Fransa'ya girmesinin engellendiðini kaydetmiþti.

2016'dan 2023'e kadar Orne'da ikamet eden Ömer Bin Ladin, Valiliðin kararý sonrasý Katar'a yerleþti.

Usame Bin Ladin, 2011'de ABD Özel Kuvvetlerinin Pakistan'ýn Abbottabad ilçesindeki evine düzenlediði baskýnda ölü ele geçirilmiþti.